Hop herleeft tijdens streekproductentocht (en ook nadien)

Hop herleeft tijdens streekproductentocht (en ook nadien)

De medewerkers van Pasar De Faluintjes voor het hopmonument in Meldert. "We willen dat hop als streekproduct blijft bestaan." Foto: LDS

Aalst - Nu zondag 24 maart organiseert Pasar De Faluintjes een streekproductentocht met de naam 'Hop 't Dorp'. Ze willen de hop, een echt streekproduct in de Aalsterse deelgemeenten, meer in de kijker zetten. "We willen niet dat hop verloren gaat."

Start (van 13 tot 15 uur) en aankomst liggen aan het parochiehuis van Baardegem. Stappers kunnen zeven kilometer afleggen op een parcours dat geschikt is voor buggy's, voor fietsers is er een route van 25 kilometer voorzien met onderweg diverse streekproducten.

De wandeling en fietstocht staan in teken van hop, het streekproduct van de Faluintjesgemeenten Meldert, Baardegem, Moorsel en Herdersem. "We zetten de hop in de kijker omdat we niet willen dat dit streekproduct verloren zou gaan", zegt Sarah Pauwels, voorzitter van Pasar De Faluintjes. De lange versie van de wandeling en de fietstocht passeren aan het nieuwe Hopmonument in Meldert en na afloop staan er bereide hopscheutjes op het menu in Baardegem tegen de prijs van twaalf euro.

Maar ook nadien wordt de hopplant nog in de kijker gezet. Pasar verkoopt in samenwerking met Erfgoedcel Denderland de hopplantjes aan twee euro. Zo wil de vereniging het plantje zo visueel mogelijk maken in het straatbeeld. "Voorwaarde is dan ook dat de hopplant in volle glorie van op de openbare weg zichtbaar moet zijn", zegt Fons De Koninck. "De firma Tuinen De Croes zal de hopwortels deskundig inplanten en zal ook de ontwikkeling van deze planten gedurende het eerste jaar opvolgen."

Deelname aan de streekproductentocht kost acht euro, Pasar-leden betalen vier euro en kinderen drie euro.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio