Duizenden gegadigden zakten vanmiddag af naar Aalst om er te supporteren voor Wout Van Aert, Yves Lampaert, Peter Sagan, Mathieu Van der Poel en co. Op de Grote Markt werd de koers niet alleen uitgezonden op groot scherm, de profrenners denderden er om 12.08 uur ook live over de kasseiren en meteen na hun doortocht werd het feest ingezet door zanger Willy Sommers. Het scoutstrommelkorps 'Vel en Gamel' en vendelgroep Alkuone warmden de toeschouwers op. 

"Ik ben een vrouw, maar ik ben absoluut fan van de koers", vertelt Gwendy Callebaut (43) uit Nieuwerkerken die samen met Mario Lievens (48) traditiegetrouw komt kijken. "En Willy Sommers vind ik ook fantastisch. Twee vliegen in één klap!" 

Tevreden horeca

"Ik zit hier op de eretribune", zegt een glunderende Alfons De Meester (75), die zich geïnstalleerd heeft op het balkon van café L'Art Nouveau. "Er is een massa volk, het is perfect dat de koers hier in Aalst passeert", aldus cafébaas Daniël Van Lierde. "Dit bewijst dat zo'n initiatieven belangrijk zijn voor een stad, en natuurlijk voor de horeca", zegt schepen van Economie en Horeca, Katrien Beulens (CD&V). 

Voor burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) kan er zelfs een dansje af. "De charmantste polonaise werd gedanst in Aalst, zelfs al op de middag. Een echt succes! De ronde is dus ook van Aalst." 

Contract tot en met dit jaar

Ronde-organisator Flanders Classics heeft zeven steden en gemeenten gekozen die tot en met dit jaar de ankerpunten zullen vormen van de Ronde van Vlaanderen: Sint-Niklaas, Hamme - Zogge, Berlare, Aalst, Erpe - Mere, Herzele en Zottegem. Deze zeven 'Dorpen van de Ronde' zijn de vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen.

In 2017 betaalde Aalst 35.225 euro om de koers naar hier te brengen, toen in een regeling met VIP-tickets. Vorig jaar was dat 20.000 euro, nu opnieuw 20.000 euro. "Ik ga zeker trachten de Ronde in Aalst te houden", laat D'Haese nog weten. "Het is een heel sociaal evenement dat sterk geapprecieerd wordt door de Aalstenaars." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio