Varken met piercing is mooiste beeld van Aalst carnaval

DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden, winnaar Filip Nuyttens, burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en DAK-ondervoorzitter Roger Van Langenhove. Foto: LDS

Aalst - De winnaar van de 22ste nationale fotowedstrijd van Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval (DAK) is de 55-jarige Filip Nuyttens uit het Limburgse Sint-Truiden. Hij won goud met zijn inzending 'Veirkes Gespeldj'.

"Het is de vijfde of zesde keer dat ik naar Aalst carnaval kom, maar mijn eerste deelname aan de fotowedstrijd", vertelt Nuyttens. "Ik koos de foto van het varken met de veiligheidsspeld omdat dit voor mij een tof punkgehalte heeft. Ook in Limburg wordt carnaval gevierd, maar dat is onvergelijkbaar met Aalst", aldus Nuyttens. "De kledij, de grote werken aan de praalwagens: het is een toffe uitdaging om dit op beeld vast te leggen." 

Zowel DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden als ondervoorzitter Roger Van Langenhove hielden speeches. Negen professionele juryleden kozen de winnaar, al mocht DAK ook vier wildcards uitreiken. Uiteindelijk bleek de jury ook voor een van de wildcards gekozen te hebben.  

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) hield op de prijsuitreiking nogmaals een pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting, en refereerde daarbij naar de internationale rel waarbij de Joodse gemeenschap zich geschoffeerd voelde door enkele stereotiepe afbeeldingen van Joden tijdens de laatste carnavalsstoet. "Men hoeft geen tenen te hebben tot in Tel Aviv", aldus D'Haese. "Met mij lacht men zelfs omdat ik 'ne kop heb gelijk e veirken' (zoals ook prins '16 Dennis bezingt in een van zijn liedjes, nvdr.) " 

Michel Van de Putte stond op twee met 'Reuzen bekennen kleur', Tom De Sutter op drie met 'DAK a geiren zieng'. De DAK-trofee 2019 voor het beeld van 'Carnavalswagens en finesses' ging naar Ronny Fierens met zijn inzending 'Iendracht Veroit'. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio