"Prinses Astrid is een enorm vriendelijke dame"

Aalst - Deze namiddag openden prinses Astrid en prins Lorenz in bijzijn van heel wat prominenten de expo 'PiKANT!' van Fernand Huts in Moorsel. De Gilles en de Harmonie van Herdersem mochten hen begeleiden.

 

Van 30 mei tot en met 30 september kan je de tentoonstelling op drie plaatsen bijwonen: het waterkasteel van Willy Michiels, de Sint-Martinuskerk en de kapel Sint-Gudula in Moorsel. Voor prinses Astrid en haar man Lorenz wachtte een ere-ontvangst op het dorpsplein met een dans en tromgeroffel van de Aalsterse Gilles en muziek van de Koninklijke Harmonie Concordia et Docilitas Herdersem.

Prinses Astrid was heel vriendelijk, weet Marleen Meert (58) van de Gilles. "Dat ik dit na 46 jaar bij de Gilles nog mag meemaken", vertelt Meert een beetje geëmotioneerd. "Deze ochtend was ik nog zenuwachtig want we hadden allerlei protocolregels gekregen die we moesten volgen. Dat bleek niet nodig want het bleek waar wat ze mij op voorhand gezegd hadden: dat Astrid een vrouw is zoals alle vrouwen, een enorm vriendelijke dame. Haar man vroeg hoeveel onze hoeden wogen, waarna we meedeelden dat onze hoofddeksels tussen de drie en de vier kilo zwaar zijn."

"Ons wenste ze proficiat met de mooie muziek, en ze was heel blij dat ze feestelijk werd verwelkomd door zowel de Gilles als door ons. Dat deed toch wel iets", aldus Charlotte Marcoen (31), dirigente van de Harmonie.

Op de opening waren tal van prominenten aanwezig, waaronder uittredend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), ministers van Staat Herman De Croo en Karel De Gucht (beiden Open VLD), Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), schepenen Ilse Uyttersprot (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open VLD), Jan Pieter en Dirk De Nul van Jan De Nul Group en Greet Van de Velde van Van de Velde Lingerie.

Meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 31 mei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio