Cirk! maakt zich klaar voor zonovergoten elfde editie

Cirk! maakt zich klaar voor zonovergoten elfde editie

Foto: Luna Rousseau

Aalst - Vanaf 17 uur vinden in Aalst vandaag de eerste optredens plaats in kader van het gratis festival Cirk! De laatste act is voorzien op zondag om 22.30 uur.

Meer dan dertig artiesten palmen de binnenstad in met meer dan 110 voorstellingen. Dit zijn de vijf headliners volgens de programmatoren: 

Gravity & Other Myths – 'A Simple Space'
Voor het eerst wijkt Cirk! uit naar sportcomplex Schotte, en wel met de prijswinnende voorstelling 'A Simple Space'.  De zeven stoere Australische acrobaten van Gravity & Other Myths testen de grenzen van hun eigen fysieke kunnen en dagen het publiek zelfs uit om hen daar een handje bij te helpen.

Cie Rhizôme – 'La Spire'
Vijf acrobates en één muzikante gebruiken een metershoge spiraal als hun podium. 'La Spire' is adembenemend en rustgevend tegelijkertijd. Kortom, een voorstelling om stil van te worden. Een ideale afsluiter van een festivaldag, midden op de Hopmarkt.

De Machienerie – 'Carnivale'
Een schildpaddenrace, een vlooienkabinet, een expo van uitgestorven dieren. Op de Graanmarkt is er gratis kermis voor de allerkleinsten en de allergrootsten met een gezonde dosis kinderlijke verbeelding.

Balbàl Company – 'Ningunapalabra'
Op het Statieplein sta je gegarandeerd met open mond en ingehouden adem te kijken naar de ijzersterke luchtacrobatie van het Argentijnse duo van Balbàl Company. Zonder ook maar één woord uit te spreken, vertellen ze een reeks verhalen over alledaagse situaties.

Carré Curieux, Cirque Vivant! – 'Famille Choisie'
De mannen van Carré Curieux, Cirque Vivant! zijn oude bekenden op Cirk!. Niet voor het eerst
slaan ze hun tent op in het stadspark om je te laten genieten van een topvoorstelling. Famille
Choisie is een aaneenrijging van kleine momenten in het leven, samengebracht in een tedere
circusvoorstelling die een mix is van allerlei circusdisciplines.


Het volledige programma en de diverse locaties vind je op www.cirkaalst.be 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio