Dit moet je als Aalsterse loper meemaken: volgend weekend eerst grote trailrun door Faluintjesstreek

Na de zesde editie van de Faluintjesjogging heeft de organiserende vzw op 24 november iets speciaals in petto. Foto: IF

Aalst - De organisatoren van de Faluintjesjogging organiseren op zondag 24 november voor het eerst een trailrun door de Faluintjesstreek.

 

"Jaarlijks organiseren wij de eerste zondag van juni onze Faluintjesjogging", vertelt voorzitter Björn Quidé. "Nu waren waren we al toe aan de zesde editie van dit evenement, maar organiseren wij ook voor het eerst onze 'Faluintjes-trail'. Deze vindt plaats op 24 november met start en finish op het voetbalterrein van Sporting Dressel in Moorsel."

Trailruns bestaan er weinig of niet in Aalst. De lopers worden vooral door bossen en velden gestuurd. "Met dit initiatief willen we ook het groene karakter van de Faluintjesstreek eens extra in de verf zetten en de opbrengst gaat, net zoals bij onze jogging, integraal naar verschillende goede doelen in Moorsel: scholen, jeugdbewegingen, cultuur en sportclubs", aldus Quidé. 

Je kan kiezen tussen afstanden van 12,5 of 25 kilometer waarvoor je respectievelijk tien of twaalf euro inschrijvingsgeld betaalt. Enkel voorinschrijven is mogelijk en dit tot en met 20 november. "Iedereen is welkom!", klinkt het nog. 

Info en inschrijven via www.faluintjes-jogging.be. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio