Bockie verorbert meer dan dertig Aalsterse afhaalgerechten op 24 uur tijd: "Veel mensen verschieten van wat er allemaal in Aalst te vinden is"

Bockie kreeg hulp van zijn vriendin Sté om alles binnengewerkt te krijgen. Foto: Arnout Bracke

Aalst - Onder het motto 'Beter het zuur dan corona' heeft Jonas Van Boxstael (35) alias Bockie De Repper uit Aalst op 24 uur tijd meer dan dertig Aalsterse takeaway en deliverygerechten getest.

(Lees verder onder de video)

Security Check Required

null

Zuurdesembrood en kombucha

De zelfverklaarde 'schepen van gevulde maagjes' heeft opnieuw een hilarische video gepost die gemaakt werd door Arnout Bracke. Ditmaal neemt Bockie op amper een etmaal tijd zo'n dertig Aalsterse maaltijden tot zich. Niet alleen geestig, maar ook een goede reclame voor de vele lokale eethuizen, cafés en restaurants die door de coronacrisis noodgedwongen gesloten blijven.

Steven Van Gucht

De 24 uur van 'CoronAalst' start om 8 uur 's ochtends met zuurdesembrood, boter en kombucha van l'Histoire 32 uit de Molenstraat, het favoriete restaurant van Bockie. "De meeste mensen gaan dat niet weten, maar een goede kameraad van mij, Steven Van Gucht -nog mee op het college gezeten-, die zegt: 'Bockietje, pakt u gewoon elke morgen een zuurdesembrood en legt dat vol boter, en gij kunt corona aan." De kombucha ruikt dan weer naar "vijf dagen lockdown en niet gedoucht, maar 't is heerlijk."

Alcohol

Passeren die ochtend nog de revue: Cockney's Gin, Aalsterse vlaai van De Bevoorrading, een eierwrap met ricotta, gerookte zalm en grijze garnalen van Table du Parc, een 'pannenkoek à la Christoff' van brasserie Nobel, een ontbijtpakket van De Tafel van Elise, sushi van Sumo Sushi en cocktails van Booze Bazar. "Terug een goed streekproductje in deze video, namelijk alcohol. Echt iets van deze streek."

Kalfszwezeriken

Vervolgens op het programma: een broodje Romy van Romy, een spaghetti van 't Apostelken, carpaccio van De Groene Wilg, frieten van D'Licious, brownies van Philimonius, een broodje Mynor van Den Olijfboom, een apérobox van Umami, een dürüm van El Nachos en pizza Napolitana van Pizza Pelgrims. Als kers op de taart komen daar nog bij: kreeft van Kastrol, een broodje Pastrami van Moker, Bloody Mary en pendejo van De Geniepegen Drauk, paëlla van La Table d'Hugo, tajine van zeevruchten van Purple 15, zeetong meunière van Cul'eau en buikspek en eieren van Burn't. Afsluiten doet Bockie met kalfszwezeriken van Kelderman, rode curry met kip van Bouffette, paling in 't Groen van Cochez, een broodje pulled pork van Lucifer en ramen van Zero53. 

Aalst op de kaart

Eén vraag: waarom? "Waarom niet?", aldus Bockie. "Ik ben tijdens de lockdown meer dan zes kilo vermagerd en geld kon ik ook niet uitgeven want al mijn favoriete cafés en restaurants waren dicht. Geld is een bron van plezier dus waarom zou ik dat niet uitgeven als ik daarmee tegelijk al die goede zaken in Aalst mee op de kaart kan zetten? Ik moet zeggen: er is op korte tijd enorm veel reactie op gekomen", zegt hij. "Veel mensen die verschieten: 'Ik dacht dat ge in Aalst alleen friet en dürüm kon eten.'

Vijf dipjes

"Door coronaomstandigheden was zo'n video maken wel moeilijker: ik kon maar een paar meter wandelen waardoor ik toch een vijftal dipjes heb gehad tussen het eten door, en om drie uur 's nachts kon ik niet meer. Dan heb ik mij vier uurtjes afgelegd. Het filmen moet ook in veilige omstandigheden gebeuren en je kan niet zomaar eten uitdelen als het niet op geraakt. Mijn vriendin en de cameraman hebben wel geholpen. Ik ben maar 1,3 kilo verdikt: van 99,2 naar 100,5 kilo", zegt hij. "Maar ik kom van 106 van voor corona, dus ik heb marge." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio