Spring mee voor een zuivere Dender

Foto: www.natuurpunt.be/ninove

Ninove - Van open riool tot rivier barstensvol leven: het ging de voorbije 20 jaar dan wel de goede kant op met de Dender, er blijft niettemin erg veel werk aan winkel. Zo zagen we de afgelopen jaren geen merkelijke verbetering van de waterkwaliteit. Het wordt dus de hoogste tijd voor een heleboel extra inspanningen!

De overheid daarop wijzen ... dat is het doel van de Ninoofse Big Jump in de Dender.
Het belooft een unieke zondagnamiddag te worden voor jong en oud aan het Oeversteksken. Iedereen kan komen kijken en vanaf 12 jaar kan je ook meespringen. We nemen natuurlijk ook strikte veiligheidsmaatregelen. Zo wordt de waterkwaliteit vooraf en tijdens de Denderjump nauwkeurig gemeten, staan redders van de brandweer paraat en wordt alle bootverkeer afgelast.

Wil je echt origineel uit de hoek komen, dos je dan uit in je meest frivole of opvallende badpak of zwembroek… Wie absoluut de show steelt, maakt trouwens kans op een leuke prijs! Vergeet ook je badhanddoek niet…

Wie tijdens of na het zwemmen dorst gekregen heeft kan terecht aan de drankenstand van vzw Africateam aan het bootshuis.

Praktische info: De Big Jump is om 15u en om 17u wordt er afgesloten.
Meer info Christian Pické (0477 79 94 73, christian.picke@natuurpuntninove.be)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio