Een nieuwe wind waait door Melle

Melle Ladies worden onafhankelijke damesvoetbalclub

Melle - De Cercle Ladies bestaan niet meer, of toch wel, maar ze heten nu 'Melle Ladies', een onafhankelijke club met eigen stamnummer, ze hebben een nieuw bestuur en spelen voortaan op de terreinen van Tenstar Melle. Voorzitter Dominique Reyns zet de bakens uit.

Dominique:

'Melle Ladies' is de nieuwe benaming van de damesvoetbalclub in Melle, die 15 jaar lang deel uitmaakte van Cercle Melle. Melle Ladies is een geheel onafhankelijke damesvoetbalclub, met een eigen stamnummer (9582) en een totaal autonoom bestuur.

Aanvankelijk was het de bedoeling om alle competitiewedstrijden op de terreinen van het recreatiedomein Kouterslag te spelen, doch na enkele zeer constructieve gesprekken met de beleidsmensen van Tenstar Melle werd op korte termijn een overeenkomst afgesloten om de competitiewedstrijden van Melle Ladies op de terreinen van Tenstar Melle te laten plaatsvinden (wel blijft men - zoals in het verleden - trainen op Kouterslag). Tenstar Melle beschikt over twee heel goede terreinen en reeds na het eerste verkennend gesprek tussen enkele bestuursleden van Tenstar Melle en Melle Ladies, was het duidelijk dat beide verenigingen er dezelfde visie op nahouden.

Het nieuwe Bestuur van Melle Ladies bestaat uit elf bestuursleden, met Dominique Reyns als Voorzitter. Donald Maes is de nieuwe Sportief Verantwoordelijke (in plaats van Wim Van Muylem, die wegens persoonlijke redenen ontslag nam bij de club).

Na een tegenvallend seizoen vorig jaar, steekt Melle Ladies ditmaal haar ambities niet onder stoelen of banken: de promotie naar eerste Nationale is de doelstelling en ook voor het tweede en derde Elftal wordt meer dan een plaats in de middenmoot geambieerd.

Om al deze ambities waar te maken, was een uitbreiding van de spelerskernen de eerste vereiste. Er zullen dan ook heel wat nieuwe rood-witte speelsters te bewonderen zijn:

- Shauni Asselman (DVC Zuid-West-Vlaanderen)
- Eva Bauwens (Sinaai Girls)
- Nicky Evrard (SK Munkzwalm)
- Lisa Jacobs (KVK Ninove)
- Sien Leemans (RSC Anderlecht)
- Roxanne Marquenie (KVE Drongen)
- Florien Meulewaeter (RSC Anderlecht)
- Lien Mortier (DAVO Waregem)
- Hanne Nielandt (Miecroob Veltem)
- Annelies Pennewaert (VC Eendracht Houtem)
- Christel Rossie (KFC Merelbeke)
- Shana Steenbeke (KVE Drongen)
- Laura Van Calenberg (RSC Anderlecht)
- Annelien Van Gansbeke (Sinaai Girls)

Allen werden ze meermaals gescout en voldoen ze aan de nieuwe vereisten van het moderne vrouwenvoetbal, namelijk technisch sterk, aanvallend ingesteld en gezond agressief.

Naast deze karrenvracht nieuwe speelsters is er ook nog de doorstroming van meerdere talentvolle jonge speelsters uit eigen kweek. Slechts enkele speelsters verlieten de club. De plaatsjes zullen dus duur zijn dit jaar!

Voor het seizoen 2011-2012 ziet de sportieve staf er als volgt uit: Dirk Decoen (vorig jaar T2 en ook goed bezig met de Rode Duivelinnen -15 en -17) wordt T1, Jurgen Vernaillen (vorig jaar T2 bij RSC Anderlecht) neemt de leiding over de 2de ploeg (3de Nationale) en Kevin Roland (vorig jaar trainer van de U15 in Lochristi) wordt trainer van de 3de ploeg (1ste Provinciale). Willy De Gusseme (met een trainersverleden bij zowel Cercle als Tenstar Melle) zal de taak van keepertrainer op zich nemen. De trainersstaf bij de jeugdploegen blijft ongewijzigd, met Peter Adins als trainer van de U15, Pascal De Cock van de U13 en Kim Vermeulen van de U11. De drie jeugdploegen zullen trouwens - net als vorig seizoen en wegens gebrek aan jeugdploegen voor Dames - in de jongenscompetitie aantreden.

Uiteraard wordt ook de Jeugdwerking nog verder uitgebouwd en volgende speelsters maakten de overstap naar Melle:

- Hella Ahmed (Sinaai Girls)
- Gina Rossie (KFC Merelbeke)
- Femke Schiettekatte (DAVO Waregem)
- Joke Schiettekatte (DAVO Waregem)
- Shania Timmerman (KVE Drongen)
- Yara Van Der Heyden (KFC Merelbeke)

Tot slot nog twee interessante uitnodigingen. Op zaterdag 13 augustus is er een nieuw driehoekstornooi voor de senioren met deelname van de Eerste Nationalers Eva’s Tienen en Club Brugge. Een mooie gelegenheid om top damesvoetbal te komen bekijken! Op zondag 28 augustus organiseert Melle Ladies een daverend Dames Jeugdtornooi. Nu al noteren in de agenda dus.

Voor verdere inlichtingen kan steeds contact opgenomen worden met Dominique Reyns (tel. 0477/ 50.61.42, dominique.reyns@allenovery.com)
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio