Op zaterdag 24 september 2011 organiseert UNIZO de 24ste editie van de Dag van de Klant.

Bij : Yves Nevens Fotografie, flitst “Dag van de Klant” op zaterdag 24 september

Bij : Yves Nevens Fotografie, flitst “Dag van de Klant” op zaterdag 24 september

Yves Nevens flitst de dag van de klant Foto: Y.N.

Denderleeuw - Het belang van ondernemers voor de lokale gemeenschap wordt onder het motto ‘Dag in Dag uit leven’ door UNIZO benadrukt. Beroepsfotograaf Yves Nevens geeft het startschot. Niet zomaar maar wel op een originele manier.


 In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september om exact 1 minuut na twaalf wordt  met een flitsende aftrap  "De Dag van de Klant" gestart in de fotostudio van Yves Nevens. Alle klanten zijn van harte welkom met hun oude foto (na een e-mail op info@nevens.be met het gewenste uur van de nieuwe opname), maar ook mensen die gewoon een kijkje willen komen nemen, zijn van welkom op zaterdag van 9 tot 17u.

Yves Nevens wil dan ook iets heel bijzonders doen. Naast het startschot tijdens de nacht van 23 op 24 september, heeft hij ook al zijn klanten uitgenodigd om langs te komen met de originele foto die ooit genomen werd. De bedoeling is om die foto opnieuw te maken zoveel jaar na de eerste opname. “Een geschenk dat ik graag geef aan mijn klanten uit dank om hun vertrouwen in mij als beroepsfotograaf.”

Dat fotografie geen nine-to-five job is en klanten je volledige leven bepalen, kan Nevens beamen: ”We moeten dag en nacht voor onze klanten klaar staan. We leven echt dag in, dag uit samen met onze klanten, en net dat willen we met deze ‘nacht van de klant’ benadrukken.”
“In een vorig millennium nam ik de beslissing om te starten als zelfstandig fotograaf. In 2000 gaven de eerste klanten hun vertrouwen in mijn fotografie en door de jaren heen zag ik mijn klantenbestand gevoelig aangroeien. Om deze mensen te bedanken, leek de Dag van de Klant me een uitstekend evenement”


Dat de crisis ook de audiovisuele sector heeft getroffen, is Nevens niet ontgaan: ”Het was allesbehalve eenvoudig om als fotograaf het hoofd boven water te houden. Net door me te focussen op het pure vak van fotografie ben ik blijven groeien”.
De enorme verkoop van digitale fototoestellen is volgens de fotograaf enkel een boost geweest voor de professionele fotograaf:

“Mensen maken nu veel meer foto’s dan vroeger en kunnen volop experimenteren. Hierdoor zien ze het verschil tussen de leuke huis-tuin-en-keuken-foto’s en de professionele fotografie bij de beroepsfotograaf. Het feit dat ik in 2010 het Europees kwaliteitslabel van Qualified European Photographer mocht ontvangen uit handen van een internationale jury, is het bewijs dat onze fotografie van een hoogstaand niveau is”.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio