Zoeken naar trage wegen in Melle

Zoeken naar trage wegen in Melle

Foto: Dienst Milieu

Melle - Het gemeentebestuur van Melle en het Regionaal Landschap Schelde-Durme willen de komende jaren de trage wegen in Melle herstellen. Trage wegen zijn wegen voor zwakke weggebruikers: veldwegen, dijkpaden, kerkwegels en zo meer. In onze streek liggen veel van die wegjes, maar jammer genoeg worden ze nog te weinig gebruikt.

De komende maanden wil het Regionaal Landschap de nuttige trage wegen in Melle oplijsten en zoekt hiervoor vrijwilligers die op pad willen gaan. Zegt het jou iets? Dan ben je welkom op de bijeenkomst van padvinders op maandag 5 december in het gemeentehuis van Melle.

Ken je de trage wegen in jouw omgeving? Trage wegen zijn wegen voor fietsers, wandelaars en landbouwers. Het zijn verbindingen om op een veilige en leuke manier naar je werk, school, buurtwinkel of akker te gaan. Of om een fijne wandeling te maken. Jammer genoeg worden deze wegen niet zo vaak meer gebruikt en zijn ze verwaarloosd en ontoegankelijk.

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme probeert daaraan te verhelpen en werkt samen met de gemeenten in zijn werkingsgebied om verwaarloosde trage wegen te herstellen en terug nieuw leven in te blazen. Er zijn al veel 'snelle' geasfalteerde wegen. Maar mensen hebben ook nood aan trage wegen. Ze geven kleur aan het landschap. Met hun houtkanten, knotbomenrijen en bloemrijke bermen bieden ze bovendien een thuis voor vogels en andere kleine dieren. Vaak hebben ze een rijk historisch verleden waar soms mooie verhalen aan vasthangen.

In Melle: praktisch

Ook Melle, sinds begin dit jaar lid van het Regionaal Landschap Schelde-Durme, wil werk maken van zijn trage wegen. Daarvoor moeten eerst alle trage wegen in kaart worden gebracht. Het Regionaal Landschap zoekt hiervoor padvinders die zin hebben om op zoek te gaan naar ongekende wegeltjes en paden in Melle.

Ben jij benieuwd om de weinig betreden plekjes te leren kennen? Dan ben je welkom op de bijeenkomst van geïnteresseerde padvinders op maandag 5 december 2011 om 20 uur in het gemeentehuis van Melle (Gemeenteplein 1). Tijdens deze bijeenkomst kom je alles te weten over trage wegen en leer je hoe je kan helpen bij de inventarisatie. Je krijgt verder de nodige opleiding en bijstand zodat je naar believen op pad kan gaan.

Voor alle info: Regionaal Landschap Schelde-Durme T 052 33 89 18 – eliza@rlsd.be.

Meer info over trage wegen en het Regionaal Landschap Schelde-Durme vind je hier.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio