Komt de beste kampkok van Vlaanderen uit Melle?

Dries (tweede van links) met een deel van zijn 'fantastische kookploeg' op kamp in 2009 Foto: Dries Gettemans

Melle - Chiro Geertrui Melle is momenteel volop in de running voor een selectie in de top 8 van de wedstrijd 'kampkok van het jaar' op jeugdwerknet.be. Momenteel staan ze op plaats 8 met 1203 stemmen, maar ze hebben nog veel bijkomende stemmen nodig om die plaats te behouden of (bij voorkeur) nog een aantal plaatsen te stijgen.

Momenteel zijn er een 25-tal jeugdbewegingen die dingen naar een plaats in de top 8.

De acht koks die op 13 juni de meeste stemmen achter hun naam hebben, gaan naar de finale op 23 juni. Dan nemen de finalisten het tegen elkaar op in de ultieme kook-battle. Er wordt rekening gehouden met haalbaarheid in de kampkeuken, budget, keuze van de (ecologische) ingrediënten en vegetarische alternatieven.

De top drie valt in de prijzen: de eerste prijs is een gratis barbecue voor 75 personen op zomerkamp. Het vlees wordt geschonken door Collivery  Het winnende recept komt bovendien in het kampkookboekje van Colruyt. Wie tweede eindigt, krijgt aankoopbonnen voor 50 liter melk van Joyvalle voor het kamp. De derde prijs is een Foeragevuur in staal, geschonken door de Hopper Winkel.

Dries Gettemans: 'Geertrui heeft al jaren een - al zeg ik het zelf - uitstekende, goed geöliede kookploeg die de 70 hongerige chiromaagjes spijst op kamp. Ik werd afgevaardigd als vertegenwoordiger voor deze wedstrijd.

Tot en met 13 juni kunnen alle jeugdbewegingen nog stemmen ronselen voor hun kampkoks. Dan wordt de stemming afgesloten en valt het verdict of we al dan niet kunnen/mogen deelnemen aan de wedstrijd.'

Daarom ook via deze weg een oproep om jullie stem uit te brengen op dit profiel van Chiro Geertrui. Je kan nog zeven dagen lang elke dag stemmen.

Verdere informatie over de wedstrijd 'koken op kamp' vind je op de website van Jeugdwerknet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio