Juf Marijke neemt afscheid van haar kleutertjes

Melle - Vandaag zetten de kleutertjes van Sint-Vincentiusschool in Melle centrum juf Marijke in de bloemetjes, want het einde van dit schooljaar betekent voor juf Marijke ook het einde van een 36 jaar lange loopbaan als kleuterleidster.

Toen ik - jaren geleden - mijn oudste zoon voor het eerst naar de kleuterschool bracht, vertrouwde ik hem toe aan juf Marijke van de eerste kleuterklas. Toen zat ook een dochter van juf Marijke in hetzelfde klasje en Marijke vertelde me vandaag dat die twee destijds wel héél goede vriendjes waren. Ei zo na kwam straks ook een van mijn kleindochters in haar klas terecht. Marijke zag vele generaties passeren in de haar klasjes.

Het Sint-Vincentiusverhaal van Marijke Van de Velde begon in september 1977 op de afdeling Lindenhoek. 36 jaar later sluit juf Marijke nu het schooljaar af als juf van de derde kleuterklas in de afdeling Wezenstraat. Maar er is meer: juf Marijke zet een punt achter haar carrière als kleuterleidster. Er wacht haar dus een héél lange vakantieperiode.

Een gesprekje met Marijke:

'Mijn keuze voor TBS (Terbeschikkingstelling) hing al een tijdje in de onvoorspelbare lucht. Binnen enkele jaren wacht het officieel pensioen. Na 36 jaar heb ik besloten om het schoolleven als kleuterjuf vaarwel te zeggen.

Ik denk met heimwee terug aan wat geweest is: een gezellige kleuterklas met onbevangen verwachtingen van keuters. Elke jaar opnieuw was een jaar met nieuwe kleuters en nieuwe uitdagingen. Ik heb ervan genoten!'

Ook langs deze weg dankt juf Marijke de scholengemeenschap en alle collega's voor de jarenlange samenwerking. Ook naar de ouders gaat een woord van dank voor het vertrouwen in haar en naar de kleuters voor hun warme genegenheid en het enthousiasme.

Het feestje

Op het afscheidsfeestje waren de kindjes van de derde kleuterklas verkleed in Nijntje, want dat is de knuffel van Marijke's klas. Vandaar ook de Nijntje-schort, de Nijntje-ovenwanten, de Nijntje-kroon. Het mooiste geschenk was een plakboek waarin het leven van juf Marijke als een verhaal van Nijntje werd afgebeeld.

'Ik zal deze school altijd een warm hart toedragen', besluit Marijke. Het is blijkbaar een afscheid met gemengde gevoelens, Marijke zal haar kleuters en haar collega's missen.

Veel geluk, juf Marijke, geniet nog vele jaren van de welverdiende rust.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio