Vrijdagavond. Na een drukke week eventjes ontstressen bij 1000 Zonnen. Dacht ik. Tot ik het beeld zag van 'de stoel' tussen de Kouterslag en de watertoren te Melle. Het gevraagde voorwerp was een deegrol.

Voor wie het concept niet zou kennen: de '1000 Zonnen'-stoel van Eén doorkruist Vlaanderen ook deze zomer. Elke weekdag wordt in het programma een beeld getoond van 'de stoel' op een bepaalde locatie.  Wie als eerste met het gevraagde voorwerp in de stoel zit, wint twee vliegtuigtickets.

Vrijdagavond dus. Het beeld van de stoel in Melle gaf me als het ware een adrenalineshot. Ik sprong uit mijn zetel, haalde mijn deegrol uit de keuken en fietste gezwind richting Kouterslag, ongeveer een halve kilometer ver.

Onderweg zag ik twee mensen met een deegrol in dezelfde richting rennen, en twee fietsers sloegen net voor mij de Kouterslag in. Pech! Voor ons allen blijkbaar, want in de beruchte stoel zat Wouter Legiest al te glunderen.

De winnaar

Wouter woont bij zijn ouders in de Ovenveldstraat. Hun tuin geeft uit op de visvijvers, dus Wouter kon via de tuin en de oever van de vijver naar de stoel lopen. 'Mijn dochtertje had met de deegrol plasticine zitten uitrollen', zegt de mama van Wouter, 'ik had ze net proper gemaakt toen we op TV zagen dat 'de stoel' als het ware in onze achtertuin stond.'

Toeloop van Mellenaars

Van alle kanten kwamen mensen toegelopen en -gefietst, al dan niet gewapend met een deegrol. Ieder met zijn verhaal. 'Ik heb geen deegrol en ging er een lenen bij mijn buurvrouw, die er een eeuwigheid over deed om ze te halen', zei Guy. 'Ik heb geen deegrol', lachte Rita 'maar ik wou dit toch eens meemaken'.

Jean-Marie Aerts, de man achter de populairste stoel van Vlaanderen, had net een Melse wolkbreuk over zich heen gekregen: 'Of denken jullie dat ik altijd in shorts rondloop?'.

Mijn verhaal? Ik had wel een deegrol mee, maar verder niets en vooral: geen fototoestel. Hoe kon ik dit nu vergeten! Gelukkig kon ik rekenen op Tim van café De Kouterslag die vlug voor mij zijn camera ging halen, zodat jullie hier toch enkele beelden kunnen bekijken.

De groepsfoto's werden genomen op het pleintje langs de Geraardbergsesteenweg, aan de overkant van de vijver. Op de plaats waar de stoel aanvankelijk stond, op de strook tussen de Gondebeek en de visvijver, was het risico te groot  dat iemand in het water zou terecht komen als iedereen rond de stoel kwam staan voor de foto.

'Meester' Koen Merrie mocht de officiële telling van de aanwezigen voor zijn rekening nemen: 116! Hiermee is het record van Opoeteren (114) gebroken.

Als jullie willen horen wie Wouter meeneemt op reis, zullen jullie maandagavond naar '1000 Zonnen' moeten kijken, om 19.35 uur op Eén.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio