Mountainbikenetwerk Schelde-Durme loopt door Melle

Melle - Een aantal weken geleden verschenen er hier en daar in Melle bordjes langsheen de weg (zie foto's). Deze bewegwijzeren het mountainbikenetwerk dat op zondag 24 juni werd geopend door de Provincie Oost-Vlaanderen, de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme en Bloso.

In samenwerking met Bloso en de burensportdienst Schelde-Durme stippelde de Melse sportdienst een bewegwijzerde mountainbikeroute uit in onze gemeente. Via kleine paadjes verken je de verste uithoeken van Melle.

Het netwerk Schelde-Durme omvat de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Destelbergen, Gent, Laarne, Lebbeke, Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele, Wetteren, Wichelen en Zele. Deze gemeenten behoren tot de Interlokale Vereniging Burensportdienst Schelde-Durme. Het netwerk heeft een totale lengte van maar liefst 405 km en is daarmee het op één na grootste MTB-netwerk van Vlaanderen. De routes van dit netwerk zijn vlak tot licht heuvelachtig en lopen door een aantal mooie bossen, langs rustige landwegen, doorheen weidse meersen en de mooiste tracks langsheen de Schelde. Op verschillende plaatsen wordt de mountainbiker tevens geconfronteerd met enkele korte maar pittige hellingen.

De opening van het mountainbikenetwerk Schelde-Durme is, na het netwerk Waasland, Zuid-Oost-Vlaanderen en Meetjesland, inmiddels de vierde in een reeks van zes geplande openingen van Oost-Vlaamse MTB-netwerken. In het voorjaar van 2013 volgt het netwerk Leiestreek en in 2014 staat de opening van het vernieuwde netwerk Vlaamse Ardennen op het programma.

Het volledige parcours kan je online raadplegen op de website van fietsroute.org.

Verdere informatie ook op de website van de gemeente Melle.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio