FOTO. Mellenaars in Lier

inwoners van Lier worden schapenkoppen genoemd - onder deze schapen was ook een zwart schaap aanwezig Foto: L. De Geest

Melle - Een groep vrienden uit Melle maakt elk jaar een daguitstap in eigen land. Dit weekend bezochten ze Lier, waar dit jaar '800 jaar stad' wordt gevierd.

Wat hen bindt? Hun zonen speelden samen voetbal van bij de duiveltjes tot de juniores, liepen ook samen school in Melle. Samen supporter zijn van dezelfde voetbalclub, het schept een band!

Zaterdag namen de vijf koppels de trein naar Lier, waar ze onder leiding van stadsgidsen het vele moois bezochten dat de stad rijk is: een boottocht op de Nete, de Zimmertoren, het begijnhof, het stadhuis. Annie en Marcel gingen in de trouwzaal zelfs plechtig hun trouwbeloften hernieuwen, in intieme kring weliswaar. Voor een grapje zitten de vrienden nooit verlegen.

Net dit weekend was er 'klassiek in het park' te Lier, dus gingen ze ook eventjes verpozen bij de vijver in het stadspark met een apertiefje, op de tonen van heerlijk parelende klassieke muziek.

Een dame van de groep had die morgen in De Standaard gelezen dat het niet voor niets is dat Lier rijmt op bier en plezier. Het kostte de groep dan ook geen enkele moeite dit motto aan de praktijk te toetsen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio