Melle neemt mobiele marktwagen in gebruik

Melle neemt mobiele marktwagen in gebruik

Foto: Melle neemt mobiele marktwagen in gebruik

Melle - Dinsdag nam de gemeente Melle een gloednieuwe marktwagen in ontvangst in het gemeentelijk depot. De wagen kan in de toekomst gebruikt worden bij evenementen georganiseerd door verenigingen en door de gemeentelijke diensten.

 Vrijdag 7 september neemt de werkgroep Melle Fairtrade de wagen voor het eerst in gebruik op de wekelijkse markt. Zij bieden de bezoekers van hun verkoopsstand om 11 uur een (h)eerlijk drankje aan om te klinken op hun nieuwe onderdak.

In mei van dit jaar behaalde Melle de titel fairtradegemeente dankzij de inzet van een actieve groep vrijwilligers. Zo zorgen zij er ondermeer voor dat je iedere eerste vrijdag van de maand op de markt op het Dorpsplein terecht kan voor fairtrade producten.

Door het slopen van de oude pastorij, waar de groep vrijwilligers tot voor kort hun waren aan de man bracht, werd de lokale werkgroep fairtrade tijdelijk dakloos. Een tent kon een voorlopige oplossing bieden. Met het verwerven van de mobiele marktwagen wil het gemeentebestuur het engagement van de vrijwilligers nu blijvend ondersteunen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio