Jan De Kimpe neemt afscheid

Jan De Kimpe neemt afscheid

Foto: Jan De Kimpe

Melle - 159 stemmen en geen mandaat om Vogelhoek te vertegenwoordigen in Melle. Jan De Kimpe staat erop via deze weg zijn familie, vrienden, buren en die enkele medewerkers en sympathisanten van het Vogelhoek comité te danken voor hun steun. Deze geeft jammer genoeg voor hem geen concreet resultaat.

'Ik heb de uitdaging aangedurfd om te tonen dat het comité een achterban heeft in Vogelhoek door mij onafhankelijk te profileren op de lijst van Open VLD. Dit is niet gelukt, dus is de conclusie duidelijk. De kiezer heeft altijd gelijk', zo laat Jan ons weten.

De Kimpe voegt hieraan toe:

'De inzet van een schijnbaar te kleine ploeg mensen tegen de oprukkende verstedelijking van Vogelhoek, de ernstige mobiliteitsproblemen en het snelle en onveilige sluipverkeer, het totaal gebrek aan openbare ruimte voor ontspanning en verpozing in de wijk, het inplanten van een bedrijvenzone aan de R4, de commerciële ontwikkeling van de Brusselsesteenweg en vooral het streven naar alternatieven voor de NMBS werkplaats (zowel locatie, en indien dit niet mogelijk is betere ontsluiting en inbedding in de woonwijken) heeft onvoldoende indruk gelaten.

De tsunami De Maeseneer en de keuze voor een blije Vogelhoek heeft hier anders over beslist. Ik ga nu de ontwikkelingen in de Vogelhoek van de zijlijn volgen, en mij terugtrekken, ook met het Vogelhoek comité. Een gemeente van wijken met wijkcomités die wijkinformatie bundelen en in overleg gaan met de politiek zal wel altijd mijn droom blijven, maar deze is duidelijk niet geschikt voor het Melle van vandaag.

Een gemeende proficiat aan de overwinnaars. Hopelijk heeft het Vogelhoek comité de problemen van de wijk voldoende kunnen toelichten in deze campagne opdat de verkozenen iets goeds zouden doen voor de wijk. Op die manier heeft één en ander hopelijk dan toch een positief effect.' Aldus Jan De Kimpe.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio