Ouders, broertjes en zusjes, de burgemeester en schepenen, enkele gemeenteraadsleden, de leerkrachten, medewerkers en sympathisanten van GBS Melle hadden al plaats genomen in de raadzaal, toen de leerlingen van het zesde leerjaar hun intrede maakten. Want zo mag het wel genoemd worden: ze droegen allen een toga en baret en dat maakte toch wel enige indruk.

Sprekers

Zowel directrice Els David, burgemeester Dirk De Maeseneer als schepen Lieselot Bleyenberg hadden het in hun toespraak over kinderen die nu als jong volwassenen op de drempel van een grote uitdaging staan, een toekomst boordevol keuzes en mogelijkheden.

Mevrouw Els durfde het zelfs aan de leerlingen 'pubers' te noemen, de burgemeester raadde de kinderen aan bij het volwassen worden toch nog een stukje 'kind' te blijven want 'dat komt altijd van pas' en schepen van onderwijs Bleyenberg vertelde in een sprookje haar eigen verhaal: hoe je je keuzes zelf moet maken en blijven geloven in je eigen mogelijkheden, wat de anderen daar ook over denken.

Gastspreker dit jaar was oud-leerling Kristof Steurbaut (zoon van GBS leraar op rust PhilipSteurbaut). Hij vertelde over de mooie herinneringen die hij had aan de gemeenteschool te Melle, waar hij het allerbelangrijkste had geleerd: lezen, schrijven, rekenen, creatief zijn en in team werken.

Prijzen

Ze behaalden allen hun diploma lagere school: Féline (VDS), Hans, Willem, Zoë, Margaux, Dolores, Sybren, Jules, Miro, Lotte, Kaj, Berre, Kevin, Eduard, Feline (L), Thibo, Tine, Emilio, Cattoo en Djani.

Velen van hen wonnen ook een extra prijs: voor sportieve prestaties, prijs Nederlands, prijs Wiskunde, enz.

Na afloop werd aan alle aanwezigen een receptie aangeboden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio