09-310.33.00 is het nieuwe telefoonnummer, Dekenijstraat 3 het nieuwe adres

FOTO. Politie verhuist van Koning-Boudewijnlaan naar Dekenijstraat

Wie vandaag donderdag in het gemeentehuis wou aankloppen bij het onthaal van de politie stond voor een gesloten deur. De reden is niet ver te zoeken, en was door de politiezone ook herhaaldelijk en via diverse kanalen aangekondigd. Vandaag donderdag verhuizen 64 medewerkers van de Politiezone Regio Puyenbroeck naar het nieuwe politiehuis in de Dekenijstraat. Voor een deel van hen was het maar een beperkt aantal meters verhuizen, want de politie zit in de Dekenijstraat al 15 maanden in bureaucontainers.

Onder de verhuizende politiemensen ook Tanja De Vijlder. Voor haar (en niet voor haar alleen)  is het al de vierde locatie sedert ze bij de politie van Lochristi werkt: eerst Dorp-West, op de locatie waar nu de KBC is), daarna de Koning Albertlaan (op de locatie waar nu VDK is), daarna de Koning Boudewijnlaan (achterkant gemeentehuis) en nu naar de Dekenijstraat. "In de Koning Albertlaan zaten we eigenlijk in een gewone woning met een tuintje, en daar hadden we twee kippen: Kaplan en Murat. Die zijn niet meeverhuisd naar hier, dat kon uiteraard niet. Ik heb er mij thuis over ontfermd."

De verhuizing ging donderdagvoormiddag alvast vlot van start: in de bureaus van het gemeentehuis speelde voor de gelegenheid een cd met kerstmuziek - we zagen overigens ook een verloren kerstboom in de vuilnisbak - het echte verhuizen gebeurde door een gespecialiseerde firma, maar iedereen die beschikbaar was, hield een oogje in het zeil en hielp mee waar nodig. "Hier ga ik toch even bij blijven" verwittigde een politieagent ons, "ze gaan de wapenkamer en de kluizen verhuizen". Een andere collega dekte ondertussen een lange tafel voor een geïmproviseerd afscheidsfeestje na afloop van de verhuizing.

Burgemeester Yves Deswaene (Open VLD) sprong tussen een huwelijksceremonie en een vergadering even binnen en stak een symbolische hand toe.

De 37 bureaucontainers die de politiezone 15 maand geleden aankocht zijn ondertussen via een veilingsite verkocht aan een Spaans bedrijf: "We krijgen er nog 53.000 euro voor, en het lijkt achteraf dan toch een juiste beslissing dat we die aangekocht hebben, en niet gehuurd, want dat zou ons meer geld gekost hebben" aldus waarnemend  korpschef Koen Van Poucke.

Belangrijk. Het onthaal van de politiezone Puyenbroeck in Lochristi is vanaf vrijdag te bereiken op slechts één nummer: 09-310.33.00. Voor dringende inteventies van de politie belt men zoals steeds het nummer 101. Wie het oude nummer belt, wordt normaalgezien doorgeschakeld. Eens dat nummer echt afgesloten is, komt men op een bandje terecht. Vanaf morgen vrijdag moet men dus voor politiezaken niet langer naar het gemeentehuis van Lochristi, maar naar de Dekenijstraat 3.

Op zaterdag 28 oktober houdt de politiezone op de nieuwe locatie overigens een open dag. 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio