FOTO. Tuindagen van het Park van Beervelde: "Misschien zijn wij ook wel een klein beetje een geluksfabriekje"

Minder bezoekers door het weer dat aangekondigd was als zeer slecht, maar toch zakten er zaterdag nog 3.723 tuinliefhebbers naar de Tuindagen van het Park van Beervelde af. "En tuinliefhebbers, met de nadruk op liefhebbers, dat zijn de mensen die voor de standhouders de belangrijkste doelgroep zijn" aldus graaf Renaud de Kerchove, zaterdagavond laat in een reactie; "De echte tuinliefhebbers, de kenners, die weten dat ze hier in Beervelde keuze hebben uit zeer veel kwekers en standhouders die kwaliteit aanbieden, die laten zich door het inderdaad minder aangename weer niet afschrikken. Dat vertellen ook de standhouders mij" vervolgt de organisator van de Tuindagen.

Het wordt bij wijze van lokale weerspreuk wel eens gezegd, dat de graaf een afspraak heeft met die van hierboven, maar herfst kan ook echt herfst zijn natuurlijk: "En toch: tot 15 uur was het hier in Beervelde droog, en was er wel wind, maar niet dramatisch veel. En als het dan regende, dan was het lichtjes. Rond 22 uur was het dan wel heel hevig aan het regenen, maar dat is niet zo erg: beter 's nachts dan overdag"

De standhouders zijn belangrijke partners van de organisatoren, "maar evenzeer de bezoekers" aldus Renaud de Kerhove "en ook met hen sla ik de hele dag door wel een babbeltje, omdat ik hun reacties belangrijk vind. En wat hoor ik: dat ze graag naar de Tuindagen komen, dat het voor velen een vaste uitstap is. Sommigen zeggen mij zelfs dat ze van een uitstap naar de Tuindagen gelukkig worden. We zeggen het soms onder de medewerkers: misschien zijn we wel ook een klein beetje een geluksfabriekje."

 

Ook vandaag kunnen de Tuindagen van het Park van Beervelde nog bezocht worden, vanaf 10 uur. Info op de site van de organisatie.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio