Traditie in ere hersteld aan de Bosdreef

FOTO. Veerle bakt goudgele frietjes in De Ketel

’t Is gebeurd: de traditie van een frituur op de hoek van de Bosdreef en de Antwerpse Steenweg is sinds maandagmiddag twaalf uur in ere hersteld. Met dank aan Veerle De Wannemaeker die vanuit het verre Lommel – aan haar accent moeten we nog een beetje wennen – voor knapperige goudgele frietjes zorgt. Frituur Kurt is al een tijdje niet meer, maar Lochristi steekt vanaf nu een frietje uit De Ketel.

Een mooie locatie, een prachtige container, piekfijn ingericht, gezellig, met mooie krokante  frietjes gebakken in plantaardig vet, met levendverse snacks en sausjes: meer moest dat niet zijn voor wie deze middag zijn maandagse honger wou stillen. Veerle koos ervoor om zonder veel toeters en bellen haar nieuwe frituur te openen en er meteen in te vliegen. Dat deed ze niet alleen, maar samen met haar papa, die zich de voorbije maanden uit de naad werkte om de oude barak van Kurt Braeckman te slopen en een oogje in het zeil hield bij de inrichting van de gloednieuwe container. 

Veerle De Wannemaeker heeft een ‘frietverleden’ in haar thuisbasis Lommel, maar keek in het Gentse uit naar een nieuwe locatie. En dan kan het toeval soms een  beetje helpen. ‘Ik heb vrienden die een restaurant hebben in Gent, dus de regio is niet echt nieuw voor mij. En ja, toeval heeft ook een beetje meegespeeld. Toen ik hier passeerde, zag ik de oude frituur Kurt staan. Ik belde naar de curator en die zei: “Mevrouw, u heeft nog juist 12 minuten om de koop af te ronden, dan klok ik af op het bod dat ik heb. En 7 minuten later was de klus geklaard.”

De Ketel is sinds de eerste dag ook al een beetje van Lochristi, want Sofie (uit Lobos, studente Agro- en Biotechnologie) en haar vriendje Stef (uit Zeveneken, student Bank- en Verzekeringswezen en Vastgoed) waren er aan hun eerste werkdag toe als jobstudenten. De twee waren trouwens ooit vaste bezoekers van frituur Kurt. De oproep op Lochristi Blogt voor personeel viel niet in dovemansoren en leverde al meteen tien werkkrachten op.  “Voorlopig mogen ze zich inwerken aan de kassa en na een aantal weken leren we ze wel de kneepjes van de stiel”, vertelt Veerle, die zich voorlopig vooral wil bezighouden met de essentie: krokante frietjes en snacks bakken, want daar draait het natuurlijk vooral om.

Waarom u bij De Ketel moet zijn en niet in een andere Lootse frituur? Omdat de tartaarsaus er versgemaakt is, omdat de sausjes apart worden geserveerd, omdat uw bestelling op een mooie houten plank voor uw neus gezet wordt, omdat u de frietjes meekrijgt in een papieren draagtas en niet in zo'n kleffe plastiekzak, omdat er verse stoverij en goulash is – met vlees van Slagerij Stefan De Clercq -, omdat Veerle zich ook gaat toeleggen op koude schotels en omdat ze een aantal specialiteiten van het huis op de menukaart heeft staan.  Nieuw voor Lochristi is ongetwijfeld ook dat De Ketel doorlopend open blijft, van 12 uur  tot 21 uur op weekdagen, behalve op woensdag. Lut mocht deze middag al genieten van een kleintje met tartaarsaus en een saté, en zag dat het goed en vooral lekker was. En bij wijze van wederdienst flitste ze een frietalbum bij elkaar. 

De Ketel, Dorp-Oost 42 in Lochristi. Open maandag, dinsdag en donderdag van 12 uur tot 21 uur. Woensdag gesloten.  Vrijdag open vanaf 12 uur, zaterdag en zondag vanaf 17 uur tot een nog niet nader bepaald sluitingsuur.  Ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio