Lochristi gaat drie keer elektrisch: laadpalen, deelauto's en aankoop twee elektrische wagens

Lochristi moet net zoals alle andere overheden de nodige maatregelen treffen om de klimaatdoelstellingen te halen. Bovenop sensiblliserende acties onderneemt het gemeentebestuur een aantal acties. Zo kondigde schepen van milieu Frederic Droesbeke (Open VLD) tijdens de jongste gemeenteraad aan dat er zowel op het sportcomplex in de Bosdreef als op het jeugdcomplex Orphanimo!! in de Koning-Albertlaan zonnepanelen komen. Droesbeke kondigde ook aan dat er zowel voor de sportdienst, als voor de technische uitvoerende dienst een elektrisch voertuig gekocht wordt. Daarbovenop start de gemeente in samenwerking met Partago een project van elektrische deelauto's en werden zopas drie laadpalen voor elektrische wagens.

Laadpalen

Zoals eerder al gemeld rolt de overheid een plan uit om in Vlaanderen niet minder dan 2.500 nieuwe publieke laadpalen te plaatsen. De eerste 750 daarvan zijn al een tijdje geplaatst. Drie daarvan staan in Lochristi: in de Koning Boudewijnlaan ter hoogte van de bibliotheek, aan de parking aan het kruispunt Bosdreef-N70 en een derde aan sporthal 't Veerleveld.

 

Elektrische deelauto's

Het gemeentebestuur wil in samenwerking met Partago twee honderd procent elektrische wagens ter beschikking stellen van de bevolking. Partago is een Gents initiatief voor autodelen (vergelijkbaar met Cambio) dat enkel met elektrische voertuigen werkt. Via een onlineplatform en een mobiele app kan men een Partagowagen reserveren en gebruiken. Partago wil zo'n project ook in Lochristi laten van start gaan, maar moet dan wel de zekerheid hebben dat er een minimum aantal geïnteresseerde gebruikers zijn. "Maar gezien het gemeentebestuur zelf ook een bepaald aantal uren gebruik garandeert aan Partago, zal het project in Lochristi zeker van start gaan" aldus schepen van milieu Frederic Droesbeke. Op zondag 3 december organiseren Partago en het gemeentebestuur een testevenement aan aan de bibliotheek. Geïnteresseerde inwoners kunnen daar dan meer informatie krijgen en kennis maken met de wagen en de mobiele app. 

Info over Partago op de site van de organisatie

Details over het testevenement op de site van het gemeentebestuur.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio