Met 250 te voet naar Warmste Week

FOTO.Weg-Wijzer Zaffelare zamelde 6.507 euro in voor Mozaïek

Woensdagvoomiddag stapten leerkrachten, leerlingen, ouders en sympathisanten van de Weg-Wijzer naar Puyenbroeck om de opbrengst van de actie die ze voor Mozaïek in Oostakker organiseerden bekend te maken. Samen een bonte bende van zo'n 250 die te voet van de school naar de locatie van De Warmste Week trok. Opbrengst: 6.507 euro.


Kristien Baert: "De leerkrachten vinden het belangrijk dat kinderen leren omgaan met andersvaliden. Enkele leerlingen en leerkrachten hebben familieleden die er verblijven en een aantal ouders van onze kinderen zijn er te werk gesteld. Op 1 oktober organiseerden ze een rommelmarkt in warme sfeer. Naast de rommelmarkt waren er enkele optredens, de kinderen verkochten bloemetjes, snoepjes, sleutelhangers, kaartjes, wafels, poffertjes,... En natuurlijk was er veel eten en drinken. Dit bracht reeds een aardige duit in het zakje maar... de Weg-Wijzer wou meer" aldus Kristien Baert van De Weg-Wijzer.


Daarom organiseerde Weg-Wijzer met de lagere school een sponsortocht. De kinderen konden zich per km laten sponsoren door ouders, vrienden, familie. De afstand heen en weer bedraagt 5 km, ... ook dat deed de kassa rinkelen.
"Hun opzet was om bij Linde op het podium te raken, maar maandag kregen ze te horen dat de kans héél klein was. Gelukkig hadden ze een joker bij: Meester Chris van het tweede leerjaar was ooit de leerkracht woord en drama van Linde Merckpoel, op de kunstacademie van Lokeren. En met die joker zijn  ze tocj in hun opzet geslaagd." aldus Kristien Baert.


"De Weg-Wijzer vroeg om het Vliegerlied te draaien maar door een misverstand werd het 'Het kind van de duivel'. Maar dat lieten de kinderen niet aan hun hart komen en ze zongen mee uit volle borst.  Met een warm gevoel keerde iedereen tegen 's middags terug naar Zaffelaredorp.  Op school aangekomen werden ze verwelkomd met... het Vliegerlied."

 

 


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio