En daar zijn ze: de nieuwjaarsrecepties

Ontelbaar zijn ze, het aantal recepties dat er deze maand op het getouw gezet worden.Zowat elke wijk organiseert er ondertussen al jarenlang een, en wat opvalt en charmeert is dat men daarvoor niet op zoek gaat naar uiterlijk vertoon, maar resoluut kiest voor het gezellig samenzijn en het complexloos bijpraten met elkaar. Gesprekken die beginnen over de goede gezondheid, en daar ofwel ook bij stoppen, of die afdwalen naar de voorbije feestdagen, het afgelopen jaar. De jaaroverzichten van de gewone man.

De locaties verschillen: de ene wijk doet het op het kerkplein, de andere in een van de verkoop geredde parochiezaal, andere in een serre waar de dag ervoor met man en macht gewerkt wordt om ze er toch ietwat feestelijk te doen uitzien.

Het gemeentepersoneel trok vrijdagavond naar het Feestpaleis van Beervelde, en wat de wijken betreft was de wijk Hoeksken-Meivelling er zaterdag als eerste bij om een receptie te houden. In de Kapiteinstraat, in de serres van de nieuwe voorzitter van het wijkcomité. En net zoals de voorbije jaren was er voor een taxidienst gezorgd: bewoners die niet zo goed te been zijn, of op veilig willen spelen, konden zich thuis laten ophalen.

Zondag 7 mei volgen tal van wijken het voorbeeld van Hoeksken-Meivelling: Lobos, Kapelleken, Hijfte, Molens en wellicht nog een aantal andere. Aan allen: een heel jaar goed nabuurschap toegewenst!

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio