In 2007 startte De Nieuwe Snaar met badminton en tennis. "Ons gemis naar een volwaardige sportaccommodatie groeide met de jaren en ook het dossier Uyttenhove groeide uit tot een hilarische tafereel met een ingewikkelde procedure; de buren, het lawaai, de parking, een feestzaal en/of sportzaal, nachthinder, historische achtergrond, beschermd erfgoed, en budgetten", zegt Hemmy Iyavoo. De Nieuwe Snaar is momenteel de club met een van de meeste aantal uren sportreservaties in Lochristi. "Dit vraagt heel veel organisatie in augustus en september, om alles in goede banen te leiden voor een gans sportjaar".

De Nieuwe Snaar kijkt men enige weemoed terug naar de jaren in Uyttenhove. "We hebben in heel moeilijke omstandigheden training gegeven: een lekkend dak van de sportzaal Uyttenhove, zonder verwarming, te fel licht, dubbele boekingen...  Er zijn anekdotes genoeg te vertellen. In 2015 besloten we met goedkeuring van de gemeente om de sportzaal Uyttenhove te renoveren. Met laser en verf met 3 componenten, vrijwilligers, hertekenden en  herbelijnden we de  badminton- en tennislijnen in Uyttenhove", aldus Iyavoo.
 
"Ondanks de moeilijke  omstandigheden, het weinige comfort hebben we er steeds met een duidelijke stuctuur, trainingsmethodiek en,ethiek gestaan voor voor jong en oud.  De verschillende, Belgische, Vlaamse, Provinciale titels, zowel individueel als in groep  getuigen van inzet en vertrouwen in onze jonge jeugdleden en volwassenen".

In september 2017 kreeg de Nieuwe Snaar npg de bevestiging dat er nog een jaar in Uyttenhove zou kunnen gesport worden, maar eind december kwam het bericht dat de huidige sportzaal Uyttenhove slechts beschikbaar zou zijn tot zondag 21 januari. In de daaropvolgende week worden alle nutsleidingen en materiaal losgekoppeld en afgevoerd, zodat de aannemer kan starten met de afbraak op 1 februari.

"Dit heeft ons niet veel tijd om ons voor te bereiden", zegt Ivayoo. "Samen met de sportfunctionaris wordt momenteel een plan opgemaakt om  de DNS leden die op donderdag- vrijdag en zaterdag badminton- en tennis training volgen een nieuwe lokatie te geven, waar aan de noden en behoeften van de club kan rekening gehouden worden".

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio