FOTO. De laatste adem van Uyttenhove

Zondag sloegen de leden van badmintonclub De Nieuwe Snaar er voor het laatste pluimpjes naar elkaar. En de decennia daarvoor vonden er honderden en honderden evenementen plaats. Echt gezellig oogden de zalen nooit. Ze waren ook al ruim oud toen de gemeente ze ooit kocht. Maar er is één en ander in gebeurd: eindejaarsfuiven van Lodejo, andere fuiven, bals, eetfestijnen, concerten van de harmonie, de eerste reünie van The Garnets, beurzen van Raf Janssens zijn tractorvrienden, een hernieuwde jaarbeurs die het een aantal edities volhield. En dan laten we er nog een heleboel onvermeld.

Maar zie: zaal Uyttenhove is nu dicht, en half februari wordt echt begonnen met de afbraak, maar vanaf de eerste week van februari begint de aannemer aan de voorbereidende werken.

Lut Laureys liep er zondag met haar fototoestel rond opdat er in de toekomst toch nog een blijvende herinnering zou zijn. Tussen die herinneringen ook een herinnering aan een man die decennialang burgemeester was in Lochristi: Jean De Schryver, burgemeester van 1947 tot 1992. Eén van de zalen werd naar hem genoemd. 

Over de stand van zaken en hoe het nu verder moet: klik hier.

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio