FOTO. Stalen sloopkogel van 500 kg velt Uyttenhove

Met een sloopkraan die tot 22 meter hoog kan en met aan de haak een stalen sloopkogel van 500 kg heeft burgemeester Yves Deswaene (Open VLD), met uiteraard begeleiding van een vakman van het afbraakbedrijf, iets na 10 uur woensdagmorgen de afbraakwerken van de zaal Uyttenhove in gang gezet. Wat er op dat moment door het hoofd van de burgemeester ging zal nooit iemand weten, en schepen Hervé Stevens (Open VLD) die het hele dossier opvolgde en opvolgt, had het over een 'historisch' moment, een term die al te vaak gebruikt wordt natuurlijk.

Eén ding is zeker: het naar beneden halen van de eerste stenen boven de inkompoort van Uyttenhove kan  bij de burgemeester bijna niet anders dan voor opluchting gezorgd hebben.

Het dossier sleept immers al heel lang aan, kwam talloze keren op de gemeenteraad, en moest tal van klippen omzeilen. "Voldoende om een boek over te schrijven", liet iemand zich deze voormiddag ontvallen. Maar dat zou dan alvast een boek zijn waar niemand in geïnteresseerd is: politiek en juridisch gekibbel waar achteraf niemand nog iets aan heeft.

Het enige waar de mensen nu nog in geïnteresseerd zijn, is de nieuwe zaal die er komt. De afbreker heeft alvast 60 werkdagen de tijd, tussendoor moet er ook een archeologisch onderzoek gebeuren, en daarna kan aan de nieuwbouw begonnen worden. Het gemeentebestuur laat zich voor de afwikkeling van het dossier bijstaan door Belfius, en aan een precieze timing, daar waagt niemand zich nog aan. Al vermeld de site van de gemeente wel 2020. Tijdens de recente gemeenteraad van eind januari keurde de gemeenteraad wel de opdrachtdocumenten goed, zodat de aannemers die interesse hebben om de nieuwbouw te realiseren zich nu kunnen melden.

Alle info over het ontwerp van het nieuwe Uyttenhove is terug te vinden op de site van het gemeentebestuur.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio