FOTO. Gezinsbond Zaffelare plant alweer dertigtal bomen bij

Hoeveel bomen ze nu al geplant hebben, en hoeveel jaar precies de Gezinsbond het initiatief neemt om jonge ouders elk jaar de gelegenheid te geven om een geboorteboom te planten voor hun kindje dat het voorbije jaar geboren werd, die statistieken houdt de Gezinsbond niet bij, laat Wouter Philips ons weten. "Maar we doen het alvast al meer dan 15 jaar."

Het initiatief blijkt aan te slaan, want in 2017 werden in Zaffelare 37 kindjes geboren, en 31 van de 37 aangeschreven gezinnen zegden toe om afgelopen zondag een boom te komen planten. "Het aangekondigde weer was nochtans niet echt goed te noemen, het had 's nachts zo hard geregend dat het echt wel heel nat was, maar iedereen trok zijn plan, en zondagnamiddag was het lekker weer" aldus nog Wouter Philips. "Ook voor twee adoptiekinderen die sinds 2017 in Zaffelare een nieuwe thuis gevonden hebben, was een geboorteboom voorzien."

Dit jaar was de plaats van afspraak het kruispunt van de Koedreef me de 't Jongestraat en werden er in totaal 31 zomereiken geplant.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio