Miss België en Die Verdammte Spielerei zorgen voor animo

FOTO. “De Feestarchitect” opent … feestelijk op bedrijvensite Burgstraat

“De Feestarchitect” Christ Schepens is – nog maar eens - verhuisd. Weg uit Lochristi, over de grens met Destelbergen gewipt naar het gloednieuwe bedrijventerrein in de Burgstraat. 2100 m² bedrijfsruimte werd donderdagavond samen met 350 genodigden én Miss België Angeline Flor Pua geopend. Met een feestje, natuurlijk.

“Tweeëntwintig jaar geleden had ik dit scenario nooit voor mogelijk gehouden”, vertelt De Feestarchitect in de riante inkom van één van de zes units die hij aangekocht heeft op de voormalige legersite Kwartier Beervelde, die door de gemeente Destelbergen en Veneco deels is omgevormd tot een modern bedrijventerrein.

“In 1996 stond ik thuis in de garage in de potten te roeren, in bijberoep. In 2006 richtten we de "bvba De Feestarchitect" op in het hartje van Lochristi, in de voormalige Profi. De ‘architect’ van feestjes werd een ‘conceptcateraar’, en we hadden opnieuw nood aan een aangepaste infrastructuur. In 2011 knipten we het lintje door in het bedrijfsgebouw in Dorp-Oost, naast Taverne Reinaert. Ik was ervan overtuigd dat we gebeiteld zaten voor eeuwig en drie dagen, maar kijk: vandaag staan we hier op een nieuwe en - alweer - toekomstgerichte uitvalsbasis. De realiteit heeft ons ingehaald en overtreft nu onze zotste dromen. Ook de termijn waarop we dit gerealiseerd hebben, is een beetje gekkenwerk.”

Wie door de nieuwe gebouwen wandelt, raakt meteen onder de indruk van het concept: 2100 m² bedrijfsruimte, waarin transparantie –lees: heel veel glaspartijen en visuele verbindingen – overheerst: een magazijn van 1000 m² dat alle logistiek materieel stockeert op één plek, een keuken van 200 m² en 215 m² koelruimte. Wie meegeteld heeft, weet dat er dus nog 650 m² kantoorruimte overblijft. “Of dat echt nodig is? Normaal gezien niet, maar voor een conceptcateraar wel”, vertelt Christ Schepens. “Wij hebben geen standaardformules op websites, wij maken uw feestje hier ter plaatse. Daarom is er een grote belevingsruimte nodig, waarin de klanten de setting en de verschillende feestopstellingen aan den lijve kunnen ondervinden.”

“Even belangrijk als de locatie is ons sterk team”, klinkt het tussen het begroeten van klanten, partners en leveranciers door. “Het gebouw vindt aansluiting bij mijn kijk op zakendoen. Voor mij is het vooral een ploegspel en dat mag ook letterlijk gezien worden, zonder dat ik Big Brother wil spelen voor mijn vast team van 29 personeelsleden en de 100 extra’s die meedraaien in de bediening en logistiek. Die zijn hier niet alleen om een centje te verdienen, maar vooral omdat ze graag voor ons werken.”

Wie tussen de warme en koude buffetten, de drankenstanden en de candybar laveerde, schrok misschien even van de tussenkomst van een delegatie van het Belgisch leger. Waren die militairen niet al lang weg uit het Kwartier Beervelde? Toch wel, maar het ging om de gekste fanfare van Gent en grote omgeving, die Verdammte Spielerei, voor de gelegenheid in legeruniform. Altijd goed voor visueel spektakel onder leiding van hun frontman Stefaan De Winter. Die vormde overigens een perfecte ‘match’ met de meest opvallende gaste van de avond: Angeline Flor Pua, de kersverse Miss België. Het resulteerde in een gekke danspartij tussen de schone en het beest. Onze blogfotografe Lut Laureys stond er natuurlijk vlakbij. Klik en kijk in haar uitgebreide fotoreeks waarin u een flink deel bekend volk uit Lochristi en Destelbergen terugvindt. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio