De Gouden Eik Boutique: meer dan juwelen alleen

Nancy Allewerelt, de we in Lochristi al langer kennen als ontwerpster en goudsmid van de juwelenlijn Three Diamonds, breidt haar activiteiten uit. Bovenop haar eigen collectie juwelen heeft ze nu in de Eikendreef, aan het nummer 6, waar ze woont en haar atelier heeft, nu ook een winkeltje. Daar verkoopt ze niet enkel haar eigen collectie, maar ook handtassen, accessoires, sjaals, sieraden, plaids, tot babypantoffels toe. Alle producten die Nancy aanbiedt hebben een aantal zaken gemeen: 'unieke stukken, ambachtelijk gemaakt, fair-trade, en vaak in kleinschalige familiebedrijfjes" aldus Nancy, die haar winkeltje de naam De Gouden Eik Boutique meegaf.

"Een en ander is het resultaat van onze herhaalde bijna jaarlijkse reizen naar Thailand" vertelt Nancy, terwijl ze ons de verschillende producten toont: "Je raakt in contact met mensen, met lokale kunstenaars ook, met ambachtslui. En je brengt al eens iets mee, voor jezelf, of als geschenk voor vrienden. Tot op een bepaald moment het idee groeide om, weliswaar op beperkte schaal, een aantal zaken in te voeren en die hier te koop aan te bieden."

Nancy bood al een deel van die sjaals, kralen, plaids aan op beurzen. "Maar ik kreeg meer en meer de vraag of ik geen winkeltje had, waar de mensen terecht konden. Zo ontstond de idee om een deel van mijn woning en atelier in te richten en een aantal dagen per week open te stellen voor het publiek" aldus Nancy.

"Ik heb mezelf een aantal verplichtingen opgelegd.  We werken met families, kunstenaars en ambachtslui die we door onze herjaalde reizen odnertussen goed kennen. Op die manier weten we dat het om authentieke producten gaat, en weten we ook dat de mensen een eerlijke prijs krijgen. En ikzelf weet dan ook heel goed waar het over gaat, en kan de mensen die producten willen kopen dan ook beter persoonlijk advies geven" aldus Nancy, die zaterdagavond een, openingsreceptie gaf in haar woning-atelier.

Nancy (44) komt oorspronkelijk uit de medische sector, "maar ik haalde geen tevredenheid meer uit mijn werk als bediende, en heb dan een opleiding goudsmid-juwelenontwerper gevolgd en mezelf bijgeschoold. Ik ging in 2009 van start met de ondertussen bekende collectie juwelen in zilver en goud, die ik de naam Three Diamonds meegaf. Dat doe ik nog altijd, maar ik breid het assortiment nu uit ùet andere eerlijke ambachtelijke producten."

De Gouden Eik Boutique. Eikendreef 6, Lochristi. Open op vrijdag en zaterdag van 9u30 tot 18 u en daarbuiten op afspraak. Naar aanleiding van de opening is De Gouden Eik Boutique ook open op Pinksterzondag en -maandag van 9u30 tot 19 uur.

Meer info over De Gouden Eik Boutique op de site van Nancy Allewerelt

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio