Auteur Myriam Roelandt draagt steentje bij aan Warmste Week

Auteur Myriam Roelandt  draagt steentje bij aan Warmste Week

Myriam Roelandt met Lappelien Foto: Luk Luyten

Wilrijk - De Wilrijkse schrijfster van jeugd- en kinderboeken schenkt de opbrengst van haar nieuwe boek ‘Lappelien’ aan De Warmste Week. Samen met het boek wordt ook een mooie lappenpop te koop aangeboden.

Het thema van het boek is heel actueel. Een gezin moet op de vlucht voor de oorlog in hun land. Onderweg raken de moeder en haar dochtertje vader en broer kwijt en zo moeten ze met twee een nieuw leven trachten uit te bouwen in een land met heel andere tradities en gewoontes. Sinterklaas is er zo één en die schenkt het meisje een lappenpop die in het boek aan een lange reis begint.

“Ik wilde bij het boek iets tastbaars leveren,” zegt de schrijfster. “Zo staat Lappelien symbool voor alle kinderen in noodsituaties, wiens stem om welke reden dan ook nooit wordt gehoord.”

De lappenpop Lappelien is bij de jonge lezertjes al heel populair. Roelandt hoopt dat ze haar project tijdens De Warmse Week persoonlijk mag kopen presenteren.

De lappenpop Lappelien is bij de jonge lezertjes al heel populair.  Wie de pop wil kopen kan dat via roelandtmyriam@gmail.com en bij uitgeverij De Punt.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio