Niet iedereen blij met subsidie voor WK-dorp Aspen

Niet iedereen blij met subsidie voor  WK-dorp Aspen

Aspen installeert een groot scherm. Foto: Luk Luyten

Wilrijk - Geen WK op groot scherm op de Bist dit jaar, wel bij skipiste Aspen, dat voor de organisatie ervan 7.500 euro ontvangt van het district. Sp.a is tegen deze subsidie wegens ‘asociaal en elitair’.

Aspen plaatst niet alleen een groot scherm, het biedt via zijn website VIP-arrangementen aan waarmee het mikt op zakenmensen van het nabijgelegen industrieterrein, meer dan op de gewone voetballiefhebber. Aspen promoot het event een dinerformule die niet enkel voorziet in een uitgebreid buffet, maar ook een voorbehouden parking, aparte inkom en gereserveerde zone voor het grote scherm tijdens de matchen.

“Wij vinden het asociaal en elitair dat voor de subsidiëring daarvan belastinggeld wordt  vrijgemaakt”, zegt sp.a-fractieleider Johan Peeters.

Wilrijks sportschepen Robert Moens (N-VA) laat weten dat de subsidie die aan Aspen wordt toegekend  volledig naar veiligheidsmaatregelen rond het event gaat. Bovendien werd het budget in vergelijking met vorige keer teruggeschroefd van 15.000 naar 7.500 euro.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio