FOTOREEKS: Herdenkingsplechtigheid 11 november in Harelbeke.

Het is al vele jaren een traditie dat het stadsbestuur en de inwoners van Harelbeke op deze dag hulde brengen aan de Commonwealth/Britse militairen die begraven liggen op het ’Harlebeke New British Cemetery’ in de Deerlijksesteenweg. Sinds 2005 is er tijdens deze plechtigheid bijzondere aandacht voor één of meer gesneuvelden die op deze begraafplaats rusten. Dit jaar herdenkt men in het bjjzonder de Britse soldaat Lance Corporal Cyril Joseph George ADAMS, in aanwezigheid van zijn achterneef de heer David ADAMS uit Groot-Brittannië. Er werd hulde gebracht bij het graf van Lance Corporal Cyril Adams door alle aanwezigen door het neerleggen van een bloem en handoplegging op de grafsteen.

Deze begraafplaats telt de graven van onder andere negenenzeventig geïdentificeerde soldaten die sneuvelden of stierven aan opgelopen verwondingen in 1915, het tweede oorlogsjaar. Men vermoedt dat een twintigtal niet-geïdentificeerden eveneens  hier begraven zijn die stierven tijdens het tweede oorlogsjaar.

Nadien volgde nog een korte hulde aan het monument van Lt. Schaepdryver en Lt. Deprez in de Gentsestraat en aan het oorlogsmonument aan de Winterkapel van de Sint Salvatorkerk. In het jaar 1915 verloren 6 Harelbeekse soldaten het leven aan het oorlogsfront: Karel Calu, Alfons Calu, Henri Callewaert, Jan Desnijder, Valère Derveaux en  Jean  Vandenbroucke.      

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio