Vrijdagavondfietstochten starten met stip

Bever - Een hemelsblauwe lucht en gulle zon, vijfentwintig graden en vooral bijna vijftig deelnemers deden de vrijdagavondfietstochten van de Beverse sportdienst als een raket uit de startblokken schieten. Tot 10 augustus kan iedereen meefietsen voor een ontspannend tochtje langs landelijke wegen.

 Groot, jong, klein, oud... Het was een allegaartje dat al voor 19 uur klaar stond om te mogen starten. De mannen van de plaatselijke wielerclub Klimax zouden de groep op sleeptouw nemen. Zij bestaan zo goed als tien jaar en kennen de streek ondertussen op hun duimpje.

'We fietsen wekelijks zo'n 25 kilometer', zegt Nancy Duyms, die als administratief bediende het ene sportieve initiatief na het andere neemt.Want in Bever hebben ze een doel: Sportelgemeente 2012 worden.

'Tegelijk leren we de kleinste wegjes kennen en genieten we van het Pajottenland in al haar schoonheid en pracht', gaat Nancy lyrisch verder. Al mag daar ook een hapje Henegouwen bij, want vrijdag namen de heren van Klimax hen mee richting Lessen.

Wie wil weten waar ze op vrijdag 1 juni naartoe rijden, moet zelf maar de fiets van stal halen, de ketting smeren, de remmen checken, de benen masseren en om iets voor 19 uur paraat staan op de Plaats in Bever. Hopelijk fietst de zon weer mee.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio