Guido pronkt met Bierlinneke

Guido pronkt met Bierlinneke

Guido Vierendeel met zijn Bierlinneke Foto: Luc Schoonjans

Herne - Guido Vierendeel van Kartuis heeft zopas een nieuwe bierpraline op de markt gebracht. Hij werkt daarvoor samen met chocolatier De Parel uit Gooik. Hij gaf zijn geesteskind de toepasselijke naam 'Bierlinneke' mee.

 Jaren geleden brouwde Guido Vierendeel een kartuisbier. Dat deed hij voor zijn broer die in het centrum van Herne eigenaar is van restaurant de Egelantier. 'Ik vond dat ik iets meer moest doen met ons bier', zegt Guido. 'Daarom besloot ik een praline te maken.'

Maar dat liep niet van een leien dakje. 'Anderhalf jaar heeft het me gekost om deze praline op de markt te brengen', aldus Guido. 'Ik contacteerde vijf chocolatiers. Uiteindelijk was chocolatier De Parel uit Gooik bereid om mijn nieuwe pralines op ambachtelijke manier te maken.'

'Van het kartuisbier maakte ik eerst een bierconfituur', gaat Guido Vierendeel verder. 'Voor het omhulsel koos ik een donkere chocolade van Callebaut. Wie ons Bierlinneke al proefde, was meteen in de wolken. Ze zal dan ook te koop zijn in verschillende streekproductenwinkels.'

Een doosje met 20 pralines is goed voor 220 gram en kost momenteel 8 euro. 'Dat is de lanceringsprijs', zegt Guido. 'Later zal een doosje 8,5 euro kosten. Nog niet veel, want het gaat toch om een luxeproduct.'

De bierconfituur is ook afzonderlijk te krijgen en vond al een afzet in verschillende winkels en horecazaken. De potten van één kilogram kunnen ook besteld worden. Kartuis brengt naast de praline ook nog een bierkaas op de markt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio