Organisatoren Baljuwtochten zijn er klaar voor

Organisatoren Baljuwtochten zijn er klaar voor

De rustpost bovenop de Congoberg wordt in gereedheid gebracht Foto: IF

Galmaarden - Zondag 25 augustus is het zo ver. Dan organiseert wandelclub Parel van het Pajottenland uit Vollezele voor de veertiende keer hun Baljuwtochten. Er kan gekozen worden uit acht verschillende afstanden.

 Wie dacht dat een wandeltocht organiseren zich beperkt tot het schrijven van een naam op een inschrijvingslijst, moet maar eens de mensen van wandelclub Parel van het Pajottenland bevragen. Al weken zijn ze in de weer met hun Baljuwtochten. 

Eerst is er het uitstippelen van het parcours op een kaart. Dan volgen het ontwerpen en drukken van affiches en flyers. Het opstellen van teksten. Dat moet ook allemaal nog eens verspreid worden. In de finale week worden de tenten opgetrokken op de verschillende rustposten onderweg.

Op vrijdag worden alle trajecten bewegwijzerd. Een hele onderneming, want daarmee staat of valt je organisatie. Alles mag nog zo goed georganiseerd zijn, als een bordje ontbreekt of verkeerd hangt, stort het hele kaartenhuisje in mekaar.

Op zaterdag worden dan de laatste voorbereidingen getroffen op de verschillende rustposten en wordt ook in het Baljuwhuis alles in gereedheid gebracht om de vele wandelaars vanaf 's morgens 7 uur op te vangen. 

Er kan gestart worden tot 15 uur. Wie deelneemt krijgt een prachtig en uniek stukje natuur voorgeschoteld met als belangrijkste attracties de Congoberg en het Stiltegebied.

Wat: Baljuwtochten van 6 km (voor rolstoelgebruikers), 6 km (richting Congoberg), 9 km, 12 km, 17 km, 22 km, 27 km, 33 km en 42 km.

Wanneer: zondag 25 augustus 2013 van 7 uur tot 15 uur

Waar? Baljuwhuis, centrum Galmaarden. Parkeergelegenheid op 200 meter, maar ook het station is niet ver.

Wie? Parel van het Pajottenland Vollezele

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio