1413 wandelaars voor Baljuwtochten

1413 wandelaars voor Baljuwtochten

Foto: Luc Schoonjans

Galmaarden - Niet te warm, niet te koud, niet te nat, perfect weer dus voor de Baljuwtochten en zie, de organisatoren kregen zo maar eventjes 1413 deelnemers aan hun inschrijvingstafel voor één van de negen afstanden.

 Niets dan lovende commentaren van de wandelaars op de organisatie van de Baljuwtochten. Die werden voor de veertiende keer georganiseerd door wandelclub Parel van het Pajottenland. Zij stippelden negen omlopen uit met afstanden tussen de 6 en 42 km. Allemaal hadden ze de prachtige omgeving gemeen.

Dat prachtige landschap is ondertussen genoegzaam bekend bij de vele wandelaars uit de omgeving en dus kwamen ze weer massaal naar het centrum van Galmaarden. Niet minder dan 1413 passeerden de inschrijvingstafel.

'Door het parcours richting Vollezele te sturen, creëren we de mogelijkheid om optimaal van dit wandelparadijs te genieten, zegt secretaris Dominique Foubert. 'Via landelijke baantjes, loswegen en wandelpaadjes trekken we richting Congoberg, het hoogste punt van Vollezele.'

'Heel bewust gaan we bij het uitstippelen van het traject de echte kuitenbijters uit de weg. Het moet te doen zijn voor iedereen. Eens aangekomen op de Congoberg is het trouwens genieten van de wondermooie panoramische vergezichten.'

Wie dankzij de bevoorrading nog voldoende energie in de tank had, kon via rustige wandelpaadjes naar het centrum van Vollezele stappen. De sportieve wandelaar werd zelfs wandelen gestuurd richting Herfelingen met het Stiltegebied als rustige gezel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio