70 jaar getrouwd aan de Alfred Nobellaan.

Jos en Jeanneke vieren hun platina jubileum

Hoboken - Annemans Josephus (°Hoboken 13/2/1925) en Van Den Bosche Joanna (Antwerpen 28/2/1925) trouwden in Hoboken op 6/3/1943.


‘Wij wonen nu zo’n 28 jaar in de blok aan de Alfred Nobellaan en tevoren op verschillende adressen in Hoboken – ik ben dus een rasechte Hobokenaar’ zegt Jos.
‘Ja, jong, wij leerden elkaar in volle oorlogstijd kennen omdat wij in dezelfde straat woonden – en (samen) naar dezelfde school gingen … we waren 14 jaar toen. De eerste keer bij elkaar thuis komen lukte ook niet zo goed – ik was de dochter van een schipper – en vader vond ons nog veel te jong en Jos mocht niet binnen’ mijmert Jeanneke.
‘Maar wij hadden al ‘ondertrouw’ gedaan en mits voor die tijd toch een groot bedrag …375 frank te betalen aan ‘de koning’ kregen we toch de toelating in het huwelijksbootje te stappen. Dus als de ‘koning’ vandaag een geschenk laat afgeven hebben we dat 70 jaar geleden al zelf betaald’ grapt Jos.
Twee zonen kregen ze, zes kleinkinderen en een tiental achterkleinkinderen.
Jos verdiende meer dan 45 jaar de kost als ‘scheepshersteller’ in Antwerpen en Jeanneke runde het huishouden.
Tot een 3-tal jaren geleden was mijnheer zijn passie ‘vissen’ en deed hij mee aan wedstrijden op zee. ‘Vogelvangst en vogels kweken was ook de passie van mijn man, terwijl ik liever wat lees en kook – en vroeger was ‘kamperen’ ook nog een hobby.’ Zegt mevrouw.

Vijfgeslacht :
‘Dat moet je zeker ook vermelden : Jos is de vader van Pierre – Pierre is de pa van Peter – Peter is de vader van Jelle – Jelle is de pa van Kobe : we hebben dus een vijfgeslacht’ zegt de fiere echtgenote, moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en over-overgrootmoeder…


En of ze soms al eens aan een activiteit in het ‘DienstenCentrum Klein Heide’ deelnemen ? Jos antwoordt gretig dat hij al eens naar het biljart gaat kijken en aan ‘bingo’ meedoet…maar Jeanneke blijft dan liever thuis …liever dan bij die ‘ouwe mensen’ te gaan zitten…’

De geschenken van ‘Het Hof, de Stad en van het District werden overhandigd door Tom De Boeck en Kristof Waterschoot.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio