De prehistorie aan de tand gevoeld:

De olifant van Hoboken

De olifant van Hoboken

Foto: Vera en Clement Caremans

Hoboken - Bij Het GenOOtschap - stuwgroep voor cultuur - verscheen onlangs de brochure ‘De prehistorie aan de tand gevoeld. De olifant van Hoboken’.

 Bij de graafwerken voor fort 8 werd in 1862 het fossiele skelet van een olifant/mammoet gevonden. Het feit is in Hoboken nauwelijks bekend. Sinds de vondst bevindt de oudste inwoner van Hoboken zich in het Natuurhistorisch museum te Brussel. Aanvankelijk opgesteld in de mammoetzaal, verhuisden de restanten jaren geleden naar de reserve. Veel onderzoek werd er nog niet naar gedaan.
Clement Caremans, medewerker van de Antwerpse musea, zette alle elementen even op een rij en trachtte de Hobokense olifant/mammoet te determineren, of alleszins de grootste 'kanshebbers' aan de geven.
De brochure werd op A4-formaat uitgegeven, telt 20 p. en kost 5,00 euro (+ 2,00 euro voor verzending als u buiten Hoboken woont). Bestellen kan door overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE58 9796 5635 7979. Vergeet zeker niet uw adres duidelijk te vermelden.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio