Meteen bruin én blonde versie

Vincent Versele brengt het Zultebier terug

Vincent Versele brengt het Zultebier terug

Na het ALFREDbier krijgt Zulte er nu in één klap twee bieren bij. Foto: Vincent Versele

Zulte - Eind 2016 lanceerde Vincent Versele, achterkleinzoon van Alfred Versele (stichter van de brouwerij ANGLO-BELGE in Zulte in 1891), een bier genaamd naar zijn overgrootvader Alfred. Het hommagebier krijgt er een jaar later meteen twee broertjes in het Zultebier bij.

Het was in 2016 precies 125 jaar geleden dat zijn overgrootvader Alfred Versele samen met Ernest Martens (vader van schrijver en dichter Gaston Martens) een brouwerij opstartte die later de naam ANGLO-BELGE meekreeg. Gedurende 3 generaties was ANGLO-BELGE een waar begrip in het Belgisch bierlandschap met afnemers tot ver buiten de landsgrenzen. Eind van de jaren ’70 was de brouwerij zelfs uitgegroeid tot één van de voornaamste brouwerijen in Vlaanderen met meer dan 300 personeelsleden.

Na de afbraak van de gebouwen van de brouwerij en het overlijden van zijn vader Ignace Versele (derde en laatste generatie brouwers) waren de laatste restanten van een rijke geschiedenis uit het zicht maar zeker niet uit het hart verdwenen. Maar om dit stuk erfgoed niet te laten verloren gaan kwam gelukkig het initiatief voor de lancering van het ALFRED-bier.

Twee bieren in één klap

Het bierverhaal gaat nu verder met het Zulte-bier. Oud Bruin, in 1985 omgedoopt tot Zultebier was destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij Anglo-Belge.Tot ver buiten de landsgrenzen werd dit bruin bier wel gesmaakt. Het bruin biertje verdween echter van de markt.

Maar niet getreurd ! Het ZULTE bier is weer helemaal terug in een nieuw kleedje. Sterker nog: het heeft een blonde tegenhanger gekregen.

In een blonde en bruine versie is dit ZULTE bier een mooie uitbreiding van het ALFRED assortiment.

Een assortiment van A tot Z – van ALFRED tot ZULTE.

ALFRED is een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit bijzonder bier. Alcoholgehalte van 7.5% alc. Vol.

ZULTE bruin, een merk uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoet-zure balans met een uitgesproken frisse afdronk. Alcoholgehalte van 5.5% alc. Vol.

ZULTE blond, een merk uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten. Alcoholgehalte van 5.5% alc. Vol.

Net zoals ANGLO-BELGE destijds heel veel zorg besteedde aan het ontwerp van de etiketten van haar bieren werd bij de introductie van de ZULTE bieren ook gezorgd voor uniformiteit, harmonie en herkenbaarheid.

ALFRED en ZULTE 2 onafscheidelijke begrippen – 2 onafscheidelijke bieren !

De officiële marktintroductie van ZULTE bruin en blond vindt plaats ter gelegenheid van de Firtelstoet te Zulte op 1 oktober 2017 en zal vanaf dan ook verkrijgbaar zijn bij de ALFRED verdelers – zie www.alfred.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio