Gewichthefster Nina Sterckx beleefde twee supermaanden

Laarnse pakt drie medailles op EK gewichtheffen: "Nu Europees record verbreken"

Laarnse pakt drie medailles op EK gewichtheffen: "Nu Europees record verbreken"

Nina Sterckx met haar begeleiders Tom Goegebuer en Bieke Vandenabeele. Foto: lvu

Laarne - Met drie medailles op het Europees Kampioenschap voor de U15 en een nieuwe Belgische titel beleefde gewichthefster Nina Sterckx (15) twee supermaanden. Nog op haar verlanglijstje: het Europees record voor de U15 verbreken.

Sterckx behaalde eigenlijk drie medailles op het EK: zilver in de snatch, brons in de clean&jerk en zilver in het eindklassement. "Vorig jaar was ik vierde. Ik had wel gehoopt op een medaille, maar niet op drie", klinkt ze fier. "Ik ben heel blij, want dit was de laatste keer dat ik bij de U15 mocht meedoen." De Laarnse bereidde zich heel goed voor op het tornooi. "Tijdens de vakantie heb ik veel meer kunnen trainen en ook goed kunnen uitrusten, en in september heb ik veel bijgeleerd tijdens eens stage in Duitsland."

"Maar zeven dagen in een week"

De vice-Europees kampioen zit ook nog op de schoolbanken, op Sint-Bavo in Gent. Met turnen, de sport die ze al sinds haar vijfde beoefende, is ze intussen gestopt. "Het viel niet meer te combineren", zegt ze. "Er zijn maar zeven dagen in een week en we wilden de intensiteit van mijn gewichtheftrainingen verhogen. Met 'we' bedoelt Nina ook haar begeleiders Bieke Vandenabeele en Tom Goegebuer, ex-topper in het gewichtheffen. "Tom heeft me al vaak geholpen en tips gegeven tijdens trainingen en wedstrijden. We gaan nog heel lang samenwerken."

Europees record

Haar knappe prestatie op het EK U15 is niet het eindstation voor de gewichthefster, want op 15 oktober neemt ze ook deel aan het EK voor de U20. "Ik wil het Europees record voor de U15 verbreken, en dat tornooi is mijn laatste kans", zegt ze. "Een medaille halen, zal te hoog gegrepen zijn. Daarvoor ga ik nog veel moeten trainen (lacht)." O ja, tussen de twee EK's door graaide Sterckx ook nog haar zoveelste Belgische titel mee... bij de senioren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio