Minimale schade ondanks spectaculair onweer

Aalst / Denderleeuw / Erpe-Mere / Ninove - Het indrukwekkende onweer dat gisteren over ons land trok, heeft uiteindelijk weinig voor weinig overlast gezorgd in Aalst en omstreken.

Om half twaalf rukte de brandweer een eerste keer uit in Erpe-Mere om omvergewaaide bouwhekken terug op zijn plaats te zetten. Voorts moesten de hulpdiensten van Aalst in de loop van de nacht nog twaalf keer uitrukken. Voornamelijk om takken die op de weg lagen op te ruimen of schade aan een dak te herstellen of te voorkomen.

In Ninove kreeg men in totaal zes oproepen. Ook hier gaat het vooral om takken die de wegen versperden. Voorts stond er één kelder onder water die later zou overstromen, waardoor ook een deel van het desbetreffende huis schade leed. "Eén koppel belde zelfs om te melden dat ze met een verstopping in hun sanitair zaten.", meldt de officier van dienst bij brandweer Ninove. "Tegenwoordig moet de brandweer ook daarvoor uitrukken. Ik vermoed dat de mensen profiteren van de situatie om zo'n euvels te verhelpen." In Denderleeuw en omstreken kreeg men geen melding van schade door de wateroverlast.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio