LIVE. Bertrand Vrijens (SP.A): "Als we een zetel verliezen, trek ik mijn conclusies"

Merelbeke - SP.A-lijsttrekker Bertrand Vrijens hoopt om een derde zetel te behalen, maar hij houdt evengoed rekening met verlies. "Als we een zetel verliezen, trek ik mijn conclusies."

"Ik heb het gevoel dat de mensen appreciëren wat ik gedaan heb, ook al ben ik een socialist", zei SP.A-lijsttrekker Bertrand Vrijens nadat hij had gestemd in de Kwenenbos. "Ik heb op Cultuur mijn nek uitgestoken en de mensen zijn tevreden." Vrijens, die nu twaalf jaar schepen is, droomt naar eigen zeggen over een derde zetel, maar hij calculeert ook verlies in. "Dat is misschien voorbarig, maar als we een zetel verliezen (SP.A heeft er op dit moment twee, nvdr.), dan zal ik mijn conclusies trekken."

"Liefst met CD&V en Open VLD"

"Ik zou graag nog eens zes jaar schepen zijn, dan zal ik dertig jaar in de politiek hebben gezeten. Met welke coalitie? Het programma van Groen (waar Vrijens een kartel mee wilde vormen, nvdr.), ligt dicht bij ons, maar wat het sociale aspect in de huidige coalitie betreft, lagen we het dichtst bij CD&V. Als ik mijn coalitie zou mogen kiezen, dan zou ik de huidige (met CD&V en Open VLD, nvdr.) voortzetten. Maar als dat niet kan, praten we met Groen, en à la limite ook met N-VA."

Ouderdomsdeken Gaston De Bruyn (82) denkt dat het zijn laatste verkiezingen worden. "Bij de volgende zal ik er bijna negentig zijn", lacht hij. "Of ik opnieuw gemeenteraadslid word? Neen, of onze partij zou al bijzonder goed moeten scoren."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio