LIVE. Stefaan Van Hecke (Groen): "Twintig procent kans dat ik burgemeester word"

Merelbeke - "De kans dat ik burgemeester word, is twintig procent", zegt Groen-lijsttrekker Stefaan Van Hecke. "Onze thema's leven enorm, vooral in de buitengebieden."

"Ik heb een heel goed gevoel", zegt Groen-lijsttrekker Stefaan Van Hecke, nadat hij ging stemmen in de basisschool in Melsen. "Tijdens de campagne heb ik vaak de opmerking gekregen dat het nieuwe gemeentebestuur wel eens iets anders mag zijn. Onze thema's, zoals open ruimte, mobiliteit, fietsveiligheid, leven enorm, vooral in de buitengebieden." Van Hecke is er "hoopvol op" dat hij deel kan uitmaken van het volgende gemeentebestuur. "En burgemeester worden, zou natuurlijk fantastisch zijn."

"Twintig procent kans dat ik burgemeester word"

Volgens Van Hecke is hij niet gecontacteerd om het op een akkoordje te gooien. "We hebben elkaars telefoonnummer, maar dat is het dan ook. Ja, het burgemeesterschap is inderdaad nog nooit zo dichtbij geweest. Een jaar geleden schatte ik die kans op vijf à tien procent, nu op twintig procent." (lacht)

"Dichter bij Open VLD dan bij CD&V"

Naar Van Heckes favoriete coalitie is het gissen, al licht hij een tipje van de sluier. "SP.A en CD&V hebben nog niet eens een programma gepubliceerd. Hun programma ken ik dus niet. Maar als ik zie wat CD&V zegt over de woonuitbreidingsgebieden in de buitengebieden (zie de stellingen aan de lijsttrekkers verder op deze pagina, nvdr.), dan staan we dichter bij Open VLD. CD&V wil die gebieden misschien maar gedeeltelijk schrappen, en Open VLD helemaal. Voor ons is het alles of niets."

Ook lokaal Groen-voorzitter Pieter Verstraete bracht zijn stem al uit. Vanop de derde plaats lijkt een gemeenteraadszitje een zekerheid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio