LIVE. Filip Thienpont (CD&V): "Ik heb al een coalitie in mijn hoofd"

LIVE. Filip Thienpont (CD&V): "Ik heb al een coalitie in mijn hoofd"

Foto: lvi

Merelbeke - Volgens Filip Thienpont (CD&V) zal er niet zoveel veranderen in het Merelbeekse politieke landschap. "Men heeft er een spannender strijd van gemaakt dan ze eigenlijk is."

"Ik denk niet of de zetelverdeling tijdens deze verkiezing veel zal veranderen", zegt CD&V-lijsttrekker Filip Thienpont. "Men (de pers, nvdr.) heeft er een spannender strijd van gemaakt dan ze eigenlijk is. Ik heb alle vertrouwen in een goede uitslag. De meeste mensen zijn tevreden van ons beleid, onze coalitie heeft geen ruzie gemaakt en onze schepenen hebben hun ding kunnen doen."

"Ik heb coalitie in mijn hoofd"

"Ja, ik heb met alle partijen gesproken", zegt Thienpont. "Ik heb wel een coalitie in mijn hoofd, maar die ga ik niet zeggen. Of het de huidige coalitie met Open VLD en SP.A is? Dat zegt u, maar er gaan alleszins drie partijen nodig zijn voor een stabiele meerderheid. Anders ga je geen moedige beslissingen kunnen nemen."

Kip met friet

Als Thienpont zichzelf niet opvolgt als burgemeester, zal hij zijn ambt van gemeenteraadslid toch opnemen. "Een mandaat van de kiezer moet je nakomen. Of ik als schepen zou kunnen fungeren onder een andere burgemeester? Natuurlijk."
"Wat ik nu ga doen? Kip met friet eten, een gewoonte op een verkiezingsdag. Daarna ga ik een uurtje paardrijden, dat brengt mij tot rust."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio