LIVE. Egbert Lachaert (Open VLD): "Het wordt erop of eronder"

LIVE. Egbert Lachaert (Open VLD): "Het wordt erop of eronder"

Foto: lvi

Merelbeke - Voor kandidaat-burgemeester Egbert Lachaert wordt het naar eigen zeggen erop of eronder. "Wij hebben beleidservaring maar we stralen ook vernieuwing uit."

"Het is een blauwe hemel dus ik heb een goed gevoel", lacht Egbert Lachaert (Open VLD). De kandidaat-burgemeester houdt een goed gevoel over van zijn campagne. "Wij hangen ergens tussen CD&V, de gevestigde waarde, en Groen, die de oppositiepartij was. We hebben beleidservaring maar we stralen ook vernieuwing uit."

Geen voorakkoord

Lachaert bracht als eerste naar buiten dat er geen voorakkoord was, en zette zich daarmee in de wind. "Vroeger lag de toekomstige coalitie al twee, drie jaar op voorhand vast. Dat is nu niet het geval, maar alle partijen hebben wel al met elkaar gesproken. Alles ligt open in Merelbeke, maar er gaan drie partijen nodig zijn voor de meerderheid. Ik zou niet graag besturen met 14 zetels op 27."

Eén telefoontje

"Straks vergaderen we met onze kandidaten, en daarna ga ik nog wat rusten zodat ik klaar ben voor vanavond. Het zal erop of eronder zijn. Het kan op één telefoontje aan komen om al dan niet buitenspel te staan."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio