Rik De Vis (N-VA): "Deze uitslag is pijnlijk"

Rik De Vis (N-VA): "Deze uitslag is pijnlijk"

Foto: lvi

Merelbeke - N-VA, dat gehoopt had op zetelwinst en coalitiedeelname, incasseerde een onverwacht verlies van bijna 6 procent en twee zetels. "Dit is pijnlijk, maar ik gooi de handdoek niet", zegt Rik De Vis.

"Ik wil Open VLD en Groen feliciteren met hun overwinning", zegt lijsttrekker Rik De Vis. "Maar de verkiezingen verliezen is altijd jammer. Ik heb ervaren dat de verkiezingen zich hebben toegespitst op de titanenstrijd tussen Filip Thienpont (CD&V) en Egbert Lachaert (Open VLD). Zij kwamen vaak aan bod in de media en dat heeft blijkbaar meegespeeld."

"2 zetels naar Open VLD"

"Maar het is pijnlijk, we hebben goed gewerkt in de gemeenteraad en we hadden een stevig programma. Maar het leek de hamvraag wie er burgemeester ging worden, en de rest raakte ondergesneeuwd. Toen de eerste uitslagen binnenkwamen, zag ik al dat de kaarten anders werden gelegd dan dat ik voor ogen had. Wellicht zijn de twee zetels die we verloren naar Open VLD gegaan." Nochtans gingen sommigen ervan uit dat de stemmen voor het Vlaams Belang uit 2012 (4,9 procent) naar N-VA zouden gaan. "Dat is een achterhaald verhaal, We gaan nu vooral kijken wat we zelf fout hebben gedaan."

"Ik gooi de handdoek niet"

"Neen, er heerst nu geen feestvreugde bij ons. Ik neem de verantwoordelijkheid op voor de toekomst van N-VA, maar we hebben nog altijd vier zetels dus niet alles is zomaar weg. We gaan een evaluatie houden maar ik gooi de handdoek niet. Ik heb een verantwoordelijkheid tegenover de kiezer en mijn partij. Deze uitslag raakt me wel, maar het leven is gelukkig niet alleen politiek. Politiek is voor mij sociaal engagement."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio