Bertrand Vrijens (SP.A): "CD&V en Open VLD steken een mes in mijn rug"

Bertrand Vrijens (SP.A): "CD&V en Open VLD steken een mes in mijn rug"

Foto: lvi

Merelbeke - SP.A-lijsttrekker Bertrand Vrijens is aangeslagen, door het verlies van zijn partij maar ook door het feit dat CD&V en Open VLD de SP.A niet mee aan boord nemen in de nieuwe coalitie. "De meest vervelende dag en nacht uit mijn politieke loopbaan."

"Natuurlijk hou ik hier een slecht gevoel aan over", zegt Vrijens. "De huidige coalitie wordt sterker dan ze was maar wij verliezen één zetel. Dat heeft er alles mee te maken dat we als SP.A in het algemeen slecht scoren. Dat heeft niets met Merelbeke te maken, want anders zouden CD&V en Open VLD ook afgestraft geweest zijn."

"Ik ga mij beraden"

De SP.A-lijsttrekker had gezegd dat hij zijn conclusies zou trekken als zijn partij een zetel zou verliezen. "Ik ga mij nog beraden over mijn toekomst, maar misschien ga ik zeggen dat het genoeg is geweest. Er zijn nog andere dingen dan de politiek. Het is alleen jammer dat ik de zaken die ik heb opgestart niet meer zal kunnen afwerken."

"Afspraak niet gehonoreerd"

"CD&V en Open VLD hebben nu beslist om alleen voort te gaan, ook al hadden we afgesproken dat we samen voort zouden besturen als dat mogelijk was. Die afspraak wordt dus niet gehonoreerd, en dat hakt in op een mens. Ze steken een mes in mijn rug. Ik heb nochtans twaalf jaar geleden het schepencollege gedepanneerd toen Rik De Vis (N-VA) zijn bevoegdheden als schepen werden ontnomen. Toen ben ik zes jaar schaduwschepen geweest. Ja, dit waren de meest vervelende dag en nacht uit mijn politieke loopbaan, maar ik kan gelukkig mijn zinnen nog verzetten op mijn werk."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio