Dirk De Maeseneer (CD&V): "We hebben weinig huisbezoeken gedaan"

Dirk De Maeseneer (CD&V): "We hebben weinig huisbezoeken gedaan"

Foto: lvi

Melle - CD&V/N-VA is de grote verliezer van 14 oktober. Het kartel behoudt de absolute meerderheid, maar verliest twee zetels. "We hadden verwacht dat we één zetel zouden verliezen", zegt lijsttrekker Dirk De Maeseneer.

"Toen we de eerste uitslagen kregen, zag het er nog beter uit", zegt lijsttrekker en toekomstig burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V). "Het is normaal dat je verliest als je twaalf jaar bestuurt, en we hadden verlies van één zetel ingecalculeerd. Maar onze absolute meerderheid is nooit in gevaar geweest."

Weinig huisbezoeken

"We hebben weinig huisbezoeken gedaan en dat heeft misschien meegespeeld. We hebben ons programma dus minder goed kunnen duiden. Maar daar hadden we niet zoveel tijd voor, want de gemeente moest verder bestuurd worden. Of we nu op een andere manier gaan besturen? Ik denk dat we goed bezig zijn. We weten dat sommige voetpaden slecht liggen, maar dat heeft soms te maken met wegenwerken. Als we ze zouden herstellen en dan opnieuw uitbreken voor de wegenwerken, zou men ons gek verklaren. En er zijn mobiliteitsproblemen, maar er komen een cameraschild en extra flitstoestellen. Die zullen effect hebben."
"Op sociale media werd er soms een afbraakpolitiek gevoerd tegen ons, en de posteractie van Wim Delvoye (zie verder op deze pagina, nvdr.) zal ook meegespeeld hebben."

Geen coalitiepartner

Met een meerderheid van 11 op 21 zetels is de meerderheid krap, en kan de afwezigheid of dissidentie van één gemeenteraadslid grote gevolgen hebben. "Het is niet de bedoeling om er een coalitiepartner bij te nemen", zegt De Maeseneer. "We gaan ervan uit dat iedereen aanwezig zal zijn, en het gebeurt soms ook dat er iemand van de oppositie afwezig is. Het is geen comfortabele meerderheid, maar dat is in sommige andere gemeenten ook het geval. Dissidentie vrees ik niet, we hebben een hechte groep."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio